UZELI STE MEDALJU, A SAD OTVORITE DUŠU!
30. jul 2017.
HRVATI POTOPILI MAĐARE I OSVOJILI ZLATO
30. jul 2017.

TRADICIONALNE GROČANSKE SVEČANOSTI

Manifestacija koja traje 50. godina, na izuzetan način predstavlja kulturne, turističke, sportske i poljoprivredne potencijale opštine Grocka

 

 

Posetioci su proteklih dana bili u prilici da vide radove Unije žena opštine Grocka, ali i izložbe voća, mehanizacije i oldtajmera. Za osobe takmičarskog duha prethodnih dana organizovano je takimičenje u gađanju glinenih golubova, ali i turnir u šahu, dok su gurmani odmeriti snage u spremanju gulaša. Mnogi su sa nestrpljenjem očekivali 28. jul kada se u centru Gročanske čaršije održao Izbor za mis Gročanskih svečanosti. Pravo učešća imale su devojke od 16 do 27 godina sa područja opštine Grocka.

 

Gročanskom čaršijom orile su se pesme GARAVOG SOKAKA, a na stadionu FK Dunavac odžan je koncert ACE LUKASA.

Kako saznajemo, danas će na Dunavskom keju u prepodnevnim časovima biti organizovan lov soma na bućku. Mališani će se najviše obradovati današnjem danu, jer za  njih je pripremljen niz manifestacija:  od karnevala pod maskama preko defilea i programa predškolskih grupa, do predstave „Labudovo jezerce“.

Sledeći dan je dan sporta koji će od 17 časova na Dunavskom keju okupiti ljubitelje odbojke na pesku, rolera, ali i stare discipline nadvlačenja konopca, kao i takmičenja u malom fudbalu.

Do 2. avgusta, do kada svečanosti traju, između ostalog, biće održano i tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu, kao i u kuvanju riblje čorbe.

Svečano zatvaranje Gročanskih svečanosti ulepšaće Ana Bekuta i Miroslav Ilić koncertom na Dunavskom keju.

 

Nađa Keleris

Ostavite odgovor