Loreta AndrejevićMlada i perspektivna nada srpskog novinarstva Loreta Andrejević, rođena je u Beogradu. Na Ceraku završava Osnovnu školu „Ujedinjene nacije“ i upisuje Petu beogradsku gimnaziju. Na Akademiji lepih umetnosti, stiče visoko obrazovanje i zvanje diplomirani menadžer masovnih medija i novinar.

Iza nje je višegodišnje novinarsko – voditeljsko iskusto koje je stekla na televizijama: RTS i Studiju B.

U devetoj godini putem RTS- ove audicije izabrana je za spikera u „Dečijem informativnom magazinu“ (DIM). Nakon višegodišnjeg spikerkog iskustva, postaje glavna voditeljka DIM-a ( urednica Zorica Ubović). Svake nedelje vodila je intervjue sa poznatim ličnostima iz domaćeg kulturnog i javnog života.

Njen neposredni voditeljski nastup svideo se popularnom dečijem voditelju Peđolinu, te je pozvao da zajedno vode emisiju „TEENAGE TV“ na Studiju B. Svakog vikenda je u udarnom terminu vodila UŽIVO razgovore sa brojnim ličnostima među kojima su: Tanja Bošković, Lane Gutović, Milica Milša, Ivana Mihić, Mira Alečković, princeza Jelisaveta Karađorđević, … a čuveni srpski slikar – pokojni Milić od Mačve svoj poslednji intervju dao je baš njoj u emisiji „TEENAGE TV“.

Nakon kratke pauze, 2004.godine Peđolino se ponovo vratio na Studio B. Pozvao je da rade emisiju „Ko, jel’ ja“, čiji je koncept bio sličan emisiji „Teenage TV“. Voditeljka ove emisije bila je sve do 2006. godine, kada je po godinama prerasla dečiju emisiju i otišla u pisano novinarstvo.

Kao novinar, pisala je u dnevnim novinama: Startu, Pravdi, Kuriru, Glasu javnosti, Blicu, kao i nedeljnicima: Grom – u i Magazin CODE, u kojima je pratila događaje vezane za kulturu i domaću estradu. Pored pisanja za štampana izdanja, radila je i na Blicovom internet sajtu.

Član je Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Govori engleski i nemački.