DANAS JE OGNJENA MARIJA
30. јула 2018.
„Velika nervoza i na Zapadu, i u Prištini, a i u Beogradu“
1. августа 2018.

DEČIJI DAN NA GROČANSKIM SVEČANOSTIMA

Juče je Gradska opština Grocka u saradnji sa predškolskom ustanovom „Lane“, organizovala Dečiji dan na platou ispred zgrade Skupštine opštine Grocka

 

Svečanim defileom, u kome su učestvovali članovi veća GO Grocka, kao i  deca predškolskih ustanova sa prostora opštine Grocka i njihove vaspitačice, prošetali su ulicom Hajduk Veljka od vrtića „Lane“ u Grockoj do Gročanske čaršije.

U prostorijama opštine Grocka dočekao ih je predsednik opštine Dragoljub Simonović  koji se pozdravio sa mališanima. Dan posvećen najmlađim stanovnicima Grocke bio je ispunjen dečijom grajom, igrom i pesmom. Gročanska čaršija je bila prepuna šarenih balona a to šarenilo upotpunjeno je mališanima koji su nosili tradicionalnu Srpsku nošću i kostime.

Na samom početku programa deca iz vrtića „Lane“iz Grocke i vrtića „Veseljko“ iz Kaluđerice predstavila su animacijom pod nazivom „Priroda se budi“, oni su izveli „Himnu prirodi“ i „Šumski bal“. Zatim su se predstavili deca iz vrtića „Zvezdica“ Leštana i vrtića „Lane“ iz Vinče sa animacijom pod nazivom „Ja sam deo prirode“. Inspirisani promenljivim vremenom koji prati svake godine manifestaciju Gročanske svečanosti, vaspitačice vrtića „Zvezdica“ Leštane i „Lane“ iz Vrčina sa svojom decom izveli su animaciju „Kišni dan“. Deca iz vrtića Kaluđerice su izvela „Ludi letlji ples“ na sceni, platou GO Grocka ove 2018. godine. „Modernim plesom“ sve prisutne obradovali su mališani vrtića iz Vrčina, Grocke i Leštana. Za kraj sa Spletom igara iz Srbije ponovo su se predstavila deca vrtića „Veseljko“ iz Kaluđerice na oduševljnjelje mnogobrojne publike kao i roditelja.

Nađa Keleri

Ostavite odgovor