Otvoren „Festival festivala“ u Trebinju
21. jul 2022.
“SRPSKA DRAMA” APSOLUTNI POBEDNIK U TREBINJU
2. avgust 2022.

„Ožalošćena porodica“ iz Crvenke

Drugog festivalskog dana u Kulturnom centru Trebinja, odigrana je potpuno drugačija Nušićeva „Ožalošćena porodica“. Izveo je ansambl pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke, u režiji Igora Pavlovića.

 

Na sve zaprepašćenje i iznenađenje publike, sinoćna „Ožalošćena porodica“ ogledalo je vremenu u kojem živimo.

„Sam Nušić je tu temu stavio u tekst, a to je NOVAC, oko koga se sve vrti, a danas posebno. Novac je postao glavni instrument naših života, umesto drugih prioritetnih stvari,istakao je glumac Zoran Radulović, koji u predstavi igra Agatona“.

Agaton je ceo život bio predsednik opštine, uljuljkan u funkcionersku fotelju, iz koje mu se bez preke potrebe ne izlazi. Izgubio je osećaj za ljude, za dobrotu. Surov čovek, u pravom smislu te reči.

Prema rečima  Cvijete Jovanović Mučalice, koja brilijantno tumači Simku, najviše su se tokom rada plašili scene u kojoj ništa ne govore, a koju su na kraju najlakše uradili.

„Ona je sama došla od sebe. Nadam se da nismo razočarali trebinjsku publiku, jer ovakvu „Ožalošćenu porodicu nisu očekivali“.

Naravno da je nisu razočarali, jer sudeći po dugom gromoglasnom aplauzu, predstava će se dugo pamtiti.

U predstavi još igraju: Gordana Mešter (Sarka),Milan Ivanić (Tanasije),Jovana Radulović (Vida),Milorad Bjelan (Proka),Biljana Bjelan (Gina), Dragoljub Jovanović (advokat), Milijana Kaluđerović (Danica).

Večeras će teatar „Fedra“ iz Bugojna  izvesti „Biti Hamlet“ u režiji Senada Milanovića. Čekamo vas.

 

Nađa A. Keleris

Comments are closed.