“SRPSKA DRAMA” APSOLUTNI POBEDNIK U TREBINJU

„Ožalošćena porodica“ iz Crvenke
22. jul 2022.
PROMOCIJA KNJIGE „OTIMANJE KOSOVA“ U TREBINJU
2. avgust 2022.

“SRPSKA DRAMA” APSOLUTNI POBEDNIK U TREBINJU

Predstava “Srpska drama” UG „Trsteničko pozorište“ i Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić“ iz Grabovca, po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Miloša Miloševića Šike, glasovima žirija i  publike odnela apsolutnu pobedu 65 Festivala festivala u Trebinju



 

Stručni žiri 65. po redu Festivala festivala amaterskih pozorišta u Trebinju u sastavu: reditelj Dimitrije Jovanović (Beograd), predsednik žirija i članovi dramaturg mr Trajče Kacarov (Štip) i reditelj dr Nemanja Savković (Beograd), posle odgledanih sedam predstava iz Bijelog Polja, Crvenke, Bugojna, Zagreba, Skoplja, Trstenika i Trebinja, proglasili su za najbolju predstavu u celini “Srpsku dramu” u izvođenju UG „Trsteničko pozorište“ i Dramskog ateljea KUD-a “Vuk Karadžić” iz Grabovca. Po istoimenoj drami Siniše Kovačevića, komad je režirao Miloš Milošević Šika.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, po izboru stručnog žirija, trstenička predstava je proglašena za najbolju i po oceni žirija publike, koji su sačinjavali: predsednica Slađana Skočajić, načelnik Odeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Grada Trebinja i članovi Božidar Stajčić, Zoran Milošević, Jelena Prtilo i Dragan Živanić.


Duplo krunisanim šampionima Balkana pripale su još četiri Zlatne maske i to: za glavnu mušku ulogu Dušanu Joviću za ulogu seljaka Obrada Srećkovića, za najbolje rediteljsko ostvarenje, koje od ove godine nosi ime proslavljenog reditelja Borislava Gligorovića, Milošu Miloševiću Šiki, za najbolju mušku epizodnu ulogu Viktoru Nedeljkoviću u ulozi redova Milana Srećkovića i za najbolju kolektivnu igru Ansamblu predstave.

Ovo je druga uzastopna apsolutna pobeda Trsteničana na Festivalu festivala u Trebinju, na kojem učestvuju amaterska pozorišta iz nekadašnjih republika bivše SFRJ.


Još jedan veliki uspeh koji su akteri ovog pozorišta ostvarili i čime su dokazali svoje pozorišne vrednosti. Trijumf je ostvaren u vrlo teškim uslovima rada i bez ikakve podrške lokalne samouprave. Ovo je još jedan dokaz da kvalitet i veliki entuzijazam uvek pobeđuju i da posvećenost svojoj profesiji nema nikakve prepreke. Oni su ponos građana opštine Trstenik.

Nađa Andrejević Keleris

Comments are closed.