FILMSKI SUSRETI U NIŠU
23. avgust 2021.
Premijera „Ne igraj na Engleze“
24. avgust 2021.

PUŠTEN DRAGAN BJELOGRLIĆ

 

Nakon dve premijere na „Filmskim susretima“ u Nišu, gde je kao reditelj i glumac briljirao, Dragan Bjelogrlić je završio u pritvoru, ne dočekavši da mu se uruči nagrada publike

 

 

 

Glumcu Draganu Bjelogrliću ukinut je pritvor. Nakon današnjeg  saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, povodom sumnji da je u pondeljak, rano ujutru, više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

 

Bjelogrlić je priznao delo i u daljem toku postupka će se braniti sa slobode.

„Policijsko zadržavanje Draganu Bjelogrliću je ukinuto i on je pušten da se brani sa slobode. Priznao je delo koje mu se stavlja na teret i izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo. Postupak će biti nastavljen prikupljanjem drugih dokaza, a pošto je priznao delo i imajući u vidu koji su dokazi prikupljeni, nije bilo razloga za daljim zadržavanjem“, rekao je Vladimir Stanojević, PR Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Po izlasku sa saslušanja Bjelogrlić se obratio novinarima, izrazivši žaljenje zbog onoga što je uradio, uz napomenu da ono što se zaista desilo nije ono o čemu su pisali režimski tabloidi.

 

Žao mi je što sam naseo na proste provokacije gospodina Antonijevića, koje traju više od godinu i po dana, žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio ne znam zašto baš u trenutku kada sam ja imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem, te njegove provokacije, što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva divna događaja koja su bila u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio – rekao je Bjelogrlić.

Zahvalio se i policiji i tužilaštvu na profesionalnosti, što nisu podlegli pritiscima, kao i jer su mu dali mogućnost da objasni šta se zaista desilo.

Iz Niškog tužilaštva kažu da je Bjelogrlić jedini koji je danas saslušan, a da će u toku nastavka dokaznog postupka biti ispitani svedoci i obavljena druga veštačenja koja su potrebna.

Krivični zakonik Srbije ovo delo propisuje u dva oblika, pa je za prvi lakši zaprećena kazna zatvora do tri godine, a za teži, kada je došlo do lake telesne povrede ili do teškog ponižavanja građana, kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Nadja A. Keleris

Comments are closed.