PUŠTEN DRAGAN BJELOGRLIĆ
24. avgust 2021.
„TEATAR NA RASKRŠĆU“ U NIŠU
8. septembar 2021.

Premijera „Ne igraj na Engleze“

Sinoć, treće veče 56. Filmskih susreta otvorila je svetska premijera komedije Ne igraj na Engleze

 Letnja pozornica u Nišu, orila se od smeha i aplauza u toku projekcije komedije „Ne igraj na Engleze“. Deo glumačke ekipe ovog filma, dočekala je i pozdravila niška publika. Posle toga prikazana je drama Dohvati nebo, a publici se nakon projekcije poklonio hadži Petar Božović. Za glumca večeri izabran je Ivan Tomić, koji tumači lik Buleta u filmu Ne igraj na Engleze.

Iako sinoć nije bio na Letnjoj pozornici, niška publika je na početku treće večeri pozdravila višeminutnim ovacijama glumca druge večeri Dragana Bjelogrlića, koji igra Hadži Trifuna u filmu Nečista krv.

Usledila je projekcija komedije Slobodana Pešića Ne igraj na Engleze, koja je svoj život na velikom platnu počela upravo u Nišu. Istoimena predstava Vladimira Đurđevića igrana je u poslednjih 15 godina na sceni  BDP.

Nakon što je projekcija malo zakasnila, usledilo je 90 minuta smeha, a posle toga pred platno su izašli reditelj Slobodan Pešić i glumci Mina Aranđelović, Đorđe Kreća, Ivana Mišović, kao i Ivan Tomić koji igra jednu od glavnih uloga i koji je na osnovu glasova publike proglašen za glumca večeri. Putem video-linka, pozdrave su poslali i Marko Živić i Danijel Sič.

Sinoć je  prikazana i drama Dohvati nebo. Reč je o ostvarenju Milutina Darića koje predstavlja priču o čoveku koji pokušava da sačuva porodicu, nakon nesreće koja ih je zadesila. U toj ulozi našao se Milan Kovačević, koji se nakon filma poklonio publici, kao i čuveni glumac Petar Božović.

“Šta arlaučete bre?” – šaljivo je upitao Božović publiku koja ga je glasno pozdravljala, a zatim je izrazio zadovoljstvo zbog povratka Festivala na Letnju pozornicu i poručio da je umetnost neuništiva.

Nisam ja bre glumac, ja sam niški prijatelj. Lepo je posle svega videti da ovaj festival i dalje postoji. Ne može se ništa isprečiti pred umetnošću. Ona je neuništiva, a to Niš pokazuje u nekoliko oblika – rekao je Božović.

Nadja Andrejevic Keleri

Comments are closed.