KOMEDIJA „VLAST“ GOSTUJE NA „NUŠIĆIJADI“ U IVANjICI

UMESTO NA MEDENI MESEC,PRAVO U NIŠ
25. августа 2022.
Glumac Denis Murić osvojio Gran pri Naisa
31. августа 2022.

KOMEDIJA „VLAST“ GOSTUJE NA „NUŠIĆIJADI“ U IVANjICI

Nušićeva „Vlast“ u adaptaciji i režiji Milana Neškovića, gostovaće 29. avgusta na Nušićijadi u Ivanjici

 

Predstava „Vlast“, zasnovana na pomenutom, nedovršenom komadu Branislava Nušića i delovima iz još nekoliko njegovih komedija koje pripadaju istom tematsko-motivskom korpusu vlasti, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića, gostovaće 29. avgusta na kulturnoj manifestaciji „Nušićijada“ u Ivanjici.

U toj savremenoj postavci, u čijem fokusu je duhovita priča o ljudskoj prirodi i o tome kako vlast ulazi u pore svakog čoveka, svake porodice i grupe, uloge (oko tridesetak likova) tumače Aleksandar Srećković (Arsa), Ivan Bosiljčić (Svetozar), Nikola Rakočević (Miloje), Dimitrije Dinić (Pavle), Vanja Ejdus (Mara) i Zorana Bećić Đorđević (Rina).

Komad će biti odigran u Velikoj sali Doma kulture Ivanjica sa početkom u 18,30 časova.

Neškovića u radu na predstavi nije zanimala dnevna politika, već fascinacija vlašću i promena koja se događa u osobama koje su ili na vlasti ili su bile nekada na vlasti, a ponajviše ga je intrigirala bliskost vlasti, kao društvena odrednica.

Dramaturg je Tijana Grumić, reditelj je uradio i izbor muzike, kao i video rad u saradnji sa agencijom „Super Dot“, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, lutke je izradila Marija Tavčar, dok je za scenski govor bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Predstava je premijerno izvedena 17. novembra prošle godine na Sceni „Raša Plaović“.

„Nušićijada“ je tradicionalna kulturna manifestacija koja se bavi likom i delom velikog pisca i vizionara, najznačajnijeg srpskog komediografa, Branislava Nušića.

 

Nađa A. Keleris

Comments are closed.