PALMA: Zbog NATO agresije Srbija nikada neće biti član!
24. mart 2017.
„Orlovima“ prija gruzijski čaj
25. mart 2017.

ZAVRŠAVA SE GASOVODNA MREŽA U VRČINU

ZAVRŠAVA SE GASOVODNA MREŽA U VRČINU

 

U naselju Vrčin pri kraju su radovi na gasifikaciji, čime se završava sveobuhvatna dužina gasovodne mreže od 70 kilometra, a očekuje se da do početka grejne sezone bude puštena u rad.

 

Tokom vikenda mehanizacija JP „Beograd put“ započeće asfaltiranje ove deonice puta, tako da će biti asfaltirane sledeće ulice: Save Kovačevića, Ivo Lole Ribara i 29. Novembra.

                     Kao rezultat pregovora predsednika gradske opštine Grocka, Dragoljuba Simonovića sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“, ove godine dogovoreni su radovi na državnim putevima u iznosu od preko 200 miliona dinara.

Radovi uključuju nastavak rekonstrukcije državnog puta 347, odnosno deonice kroz Vrčin, od autoputa do Kragujevačkog puta.

Zatim konačno asfaltiranje puta koji spaja Grocku sa Zaklopačom, to je put preko Graba. Završeni su pripremni radovi za asfaltiranje ove deonice puta, a asfaltiranje će početi ovog vikenda, jer je to vrlo bitan put za građane centralnog i južnog dela opštine Grocka, budući da građani na taj način mogu da uštede više od 10 minuta vožnje.

Takođe, ove godine uradiće se presvlačenje deonice Smederevskog puta u Grockoj, od crkve do drugog semafora, ali i rekonstrukcija puta 351 Umčari – Pudarci, od pruge u Umčarima do skretanja za manastir Rajinovac.

Kako saznajemo iz opštine Grocka, u planu je strateški važna investicija za ovu godinu, a to je asfaltirnje starog puta za Boleč – preko Hajdučke česme – koji spaja Boleč sa Leštanima. Time će se znatno rasteretiti Smederevski put.

„U prošloj godini, uradili smo oko 25 kilometara puta i asfaltirali 49 ulica, tako da istim tempom nastavljamo i ove godine. U cilju razvoja i ulaganja u putnu infrastrukturu, ove godine u plan za asfaltiranje ušlo je više od 43 prioritetnih ulica na teritoriji gradske opštine Grocka, istakla je za portal Avalainfo.net PR gradske opštine Grocka Sonja Đorđević

 

Nađa Keleris

 

Ostavite odgovor