PATRIJARH PAVLE AUTORIZOVAO RUKOPIS
20. septembar 2023.
KNJIGA KOJU JE PATRIJARH PAVLE IŠČITAO
16. oktobar 2023.

PRVI OSKAR SRBIJE ZA POKAZANU HUMANOST

„Prvi Oskar Srbije“  uručen je srpskoj pesnikinji i humanitarki Božici Velousis

 

Nedavno je u srpskoj prestonici održana glamurozna dodela nagrada „Prvi Oskar Srbije“ koji se odlukom medija, predstavnika žirija događaja i kulturnih radnika dugi niz godina dodeljuje istaknutim predstavnicima javne scene.

Za sveobuhvatni rad i pokazanu ljubav ugroženima, „Prvi Oskar Srbije“ je uručen srpskoj pesnikinji i humanitarki Božici Velousis koja je bila veoma prijatno iznenađena i zahvalna na gromoglasnom aplauzu prisutnih laureata i predstavnika medija.

Božica Velousis je prepoznatljivost stekla autorskim delima: „Sve je to ljubav“, „Verujem u ljubav“ i „Život je lep“ a iz opusa humanitarnog rada, trenutno izdvaja volontiranje u Kliničkom Centru Srbije na kardiohirurgiji.

Ona veruje u ljubav i tako motivisina ide kroz život, trudeći se da okruženju vrati veru u život, dobro delo…

Ovom prestižnom nagradom koja se dodeljuje od 1999. godine, mogu se pohvaliti: Dana Maksimović glumica, Ukus Fest – festival hrane i pića autorke Kristine Trmanović, Milica Milša glumica, Luka Raco glumac, Tihomir Stanić glumac, Dana Ristovski glumica, Magazin Shine i Lidija Gajić (za najčitaniji portal u Srbiji), Snežana Đurišić pevačica narodne muzike, Televizija Studio B, Lidija Vukićević glumica i mnogi drugi iz javnosti.

Nikola Radanović

Comments are closed.