MLADE NADE ŽENSKOG VATERPOLA „PARTIZAN“

KNJIGA KOJU JE PATRIJARH PAVLE AUTORIZOVAO
26. oktobar 2023.
Zoran Djordjević: „Nisam nikada potpisao nijedan ugovor ni za kakav rebrending“
18. novembar 2023.

MLADE NADE ŽENSKOG VATERPOLA „PARTIZAN“

Na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“, održan je Kup Srbije u ženskom vaterpolu za 2010. godište

 

 

Sa početkom u 11 sati, juče se takmičio ženski VK „Partizan“ protiv VK „Singidunum“, a u večernjim satima, mlade nade ženskog vaterpolo kluba „Partizan“ odigrale su još jednu utakmicu protiv VKD „Taš 2000“.

Iako su obe utakmice izgubile, „Partizanove“ pionirke nisu klonule. Naprotiv, sa još većim žarom i energijom, danas su nakon dužeg perioda trenirale na „svom terenu“, na bazenu Banjica.

Kao što je poznato, SRC Banjica, koji je dugi niz godina bio rasadnik evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona, mesecima je prazan.

Tačnije, od letos, od 26.jula, zatvoreni bazen nije u funkciji, zbog kvara na filterima. Prema izjavi nadležnih organa, to je neprihvatljivo za gorostasni klub „Partizan“, jer mlade nade ženskog vaterpola, ne treniraju u svom bazenu, već na Košutnjaku ili Tašu, što otežava njihov dolazak na treninge.

Veliku podršku daju im roditelji, koji ističu da su se lavovski borile, iako je većina njih, svega par meseci na okupu. Ekipe protiv kojih su igrale, treniraju zajedno više godina. Ukoliko im se na Banjici obezbede osnovni uslovi za treniranje, naredna takmičenja će biti mnogo uspešnija. 

Da je važno učestvovati, a ne samo pobediti, potvrdio je jučerašnji Kup Srbije. Za ŽVU „Partizan“ borile su se: Milosavljević Irena, Novković Dunja, Ajranović Sara, Ilić Aleksandra, Keleris Nika, Ilić Anastasija, Blagojević Teodora, Mijailović Jana i Milosavljević Nevena.
 
Sa ekipom, koja je oformljena pre par meseci, svojski je trenirala Dragana Milićević, koja je nakon utakmica za portal Avalainfo rekla:

Pravo je zadovoljstvo trenirati ove devojčice. Prepune su entuzijazma i pozitivne energije, koju prenose i na nas trenere. Većina devojčica nam se pridružila tokom letnjih meseci, ali su svojim nastupom na Kupu Srbije potvrdile svoj potencijal, da su pre svega vredne naše pažnje. Predstoji nam rad na podizanju fizičke spreme, kao i  usavrsavanju stečenih i usvajanju novih elemenata vaterpolo tehnike. Veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima na obostranoj saradnji.

Očekujemo da nam se pridruži još devojčica koje vole loptu i vodu. Zapratite naš instagram profil „Ženski vaterpolo klub Partizan.“ Čekamo vas na bazenu, dodala je Dragana Milićević. 

 

Nađa Andrejević Keleris

 

 

Comments are closed.