KRALJEVSKI DVOROVI PONOVO OTVORENI ZA POSETIOCE

Potpisivanje ugovora između kompanije VODAVODA iz Mionice i kuvajtske kompanije Caro General Trading
31. mart 2017.
DUGOROČNA SARADNJA BEOGRADSKOG NARODNOG POZORIŠTA I HNK IZ ZAGREBA
31. mart 2017.

KRALJEVSKI DVOROVI PONOVO OTVORENI ZA POSETIOCE

KRALJEVSKI DVOROVI PONOVO OTVORENI ZA POSETIOCE

 

Njihova Kraljevska Visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina juče su otvorili turističku sezonu 2017. i pozvali sve zainteresovane da u periodu od 1. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks.

 

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojom naša zemlja može da se ponosi. Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prestolonaslednikom i princezom kada god su prisutni.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene koje sadrži dvorski kompleks su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a upravo organizovane ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo“, istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

Turistička Organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake subote i nedelje od 1. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

„Kao i drugi evropski gradovi koji su imali ili imaju monarhističku tradiciju pa su otvorili svoje domove za sugrađane i turiste, tako je i Beograd otvorio vrata svojih kraljevskih dvorova koji su fakat bogate istorije srpskog naroda i prestonog grada naše države. Ovaj turistički program, koji se četrnaest godina realizuje u kontinuitetu u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Kraljevskog dvora i SP „Lasta“ je najposećeniji program razgledanja grada, a shodno porastu prometa turista u našem gradu, očekujemo još veću posećenost ove godine“, rekao je Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Kristina Andrejević

 

 

 

 

Ostavite odgovor