Prvomajski uranak na „Šupljoj steni“

„Na tragu“ premijerno u BDP-u
30. april 2018.
Šarčević: Izbaciti sporni stih Cecine pesme iz radne sveske
2. maj 2018.

Prvomajski uranak na „Šupljoj steni“

Uz roštilj i druženje u prirodi, Beograđani proveli Prvi maj – praznik rada u odmaralištu „Šuplja stena“ nadomak Avale

 

Lep i sunčan dan, doveo je mnoge Beograđane u odmaralište „Šuplja stena“ koji je od Avale udaljen svega sedam kilometara. Ovaj sportsko rekreativno obrazovni centar je dečje odmaralište koje je udaljeno od Beograda samo 22 kilometra.

Zato ne treba da čudi, što su dečiji žagor, smeh i razigranost danas bili vladari ove divne borove šume. Miris tek procvalog bagrema, uspavao je ranoranioce prvomajskog uranka, koji su sa prvim suncem raspalili roštilj.

Na sve strane, deca su radosno trčkarala, vozila bicikle i trotinete, puštala zmajeve i igrala odbojku. Bašte su bile pune posetilaca. Nakon ćevapa, ražnjića i kobasica, roštiljdžije su hladnim pivom  zalivale žeđ! Očevi, dede i prijatelji su se pošteno nadimili, ne bi li svo meso pripremili.

Da su stručni u tome i pre svega brižni, potvrđuje i to, što su brinuli o vatri, kako bi sprečili požar u ovom divnom odmaralištu. Sve vatre su ugašene na adekvatan način, a posetioci su se trudili da otpatke bacaju u kante za smeće. Travnjaci su bili pokošeni, tako da su se mališani rado valjali po prostrtim ćebadima.

Nadamo se da su i na ostalim delovima grada, posetioci vodili računa o prirodi, travnjacima i drveću, koje je izvor kiseonika i pre svega duševnog mira i harmonije.

Nađa Keleris

 

Ostavite odgovor