CVETNA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA
4. april 2017.
Nikola Ristanovski: Zanimaju me obični ljudi i njihovi životi!
4. april 2017.

GLUMICA VEČERI MIRJANA KARANOVIĆ

GLUMICA VEČERI MIRJANA KARANOVIĆ

 

Treće festivalske večeri „Dani Milivoja Živanovića“, požarevačka publika je imala priliku da pogleda dramu Henrika Ibzena „Aveti“ u koprodukciji Bitef teatra, Budva Grad Teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt Fonda. Po prvi put ove godine žiri publike i stručni žiri su doneli istovetnu odluku i za glumicu večeri proglasili su Mirjanu Karanović, koja je tumačila ulogu gospođe Alving.

Nakon što je Goran Seger u ime žirija publike proglasio Mirjanu Karanović za glumicu večeri, uručio joj je umetničku sliku, paket Komercijalne banke i vino „Vinarije Živanović“ , usledio je veliki aplauz. Na scenu je stupio teatrolog Milovan Zdravković sa istovetnom odlukom stručnog žirija.

 

Vidno uzbuđena, prvakinja JDP Mirjana Karanović se zahvalila žiriju i rekla da ne bi ulogu gospođe Alving iznela do kraja da u njoj nema ostalih glumaca, koji joj „čuvaju leđa“. Dodajući kroz smeh – da će zajedno uživati u vinu. Pored Karanovićke, u predstavi su igrali: Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan marić i Jovana Gavrilović.

Večeras će Požarevčani imati priliku da pogledaju predstavu JDP „Pod žrvnjem“ u režiji Egona Savina.

Nađa Keleris

 

 

 

Ostavite odgovor