Drugo festivalsko veče u Požarevcu: Glumac večeri Bane Vidaković

Pod geslom „Klasicima s ljubavlju“ sinoć su otvorene 22. Glumačke svečanosti „Dani Milivoja Živanovića“ u Požarevcu
2. april 2017.
Nedelja odluke u kojoj Zvezda mora da pobedi!
3. april 2017.

Drugo festivalsko veče u Požarevcu: Glumac večeri Bane Vidaković

Drugo festivalsko veče u Požarevcu: Glumac večeri Bane Vidaković!

 

Drugo festivalsko veče na „Danima Milivoja Živanovića“ u Požarevcu, proteklo je u Čehovljevom duhu, jer je na sceni Kulturnog centra izveden njegov „Ivanov“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda. Iako je pred sam početak predstave Bane Vidaković slomio ruku, predstava nije otkazana. Naprotiv, Bane je iako sa gipsom na ruci, dao sve od sebe ulazeći pod kožu Lebedevu. U ime žirija publike Margareta Sekulović je proglasila Vidakovića za GLUMCA VEČERI, uručivši mu umetničku sliku.

 

U ime stručnog žirija Mihajlo Miša Janketić je nakon bravurozno izvedenog „Ivanova“ za najbolje protagoniste predstave proglasio NIKOLU RISTANOVSKOG, koji tumači naslovnu ulogu i HANU SELIMOVIĆ, koja tumači Sašu, kćerku Lebedevih, uručivši im po Povelju manifestacije i umetničku sliku.

Večeras je treće po redu festivalsko veče i u 20 sati publici će Ibzena oživeti na sceni predstavom AVETI koje je režirao Andrej Nosov, a u produkciji  Bitef teatra, Budva grad teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt. Uloge su poverene Mirjani Karanović, Branku Cvejiću, Slobodanu Beštiću, Milanu Mariću i Jovanu Gavriloviću.

Nađa Keleris

Ostavite odgovor