OTMIČARI SU TRAŽILI OTKUP ZA DEDU JELENE ĐOKOVIĆ
27. јула 2018.
Vaterpolisti jači od nedaća; i dalje gladni uspeha
29. јула 2018.

Šahovski turnir u okviru „51. Gročanskih svečanosti“

Danas  je u OŠ „Ilija Garašanin“,održan šahovski turnir u okviru „51. Gročanskih svečanosti“

 

Turnir je svečano otvorio predsednik Sportskog saveza opštine Grocka Vlado Radovanović. Sve prisutne je pozdravila Marija Lukić, izvršni direktor Šahovskog saveza Beograd. Marija je zahvalila opštini na podršci, naglasila da će Sportski savez pružiti podršku svima i da posebna pažnja treba da se usmeri ka najmlađima, kako bi se šah kao sport razvio još više.

Sudije ovogodišnjeg turnira u šahu koji se održao u okviru „51.Gročanskih svečanosti“ bili su: za juniore Predrag Janjić, za seniore Zoran Bilbija, glavni sudija turnira, jedan od najboljih sudija u Srbiji, bio je Dragan Babić. Pored 66 prijavljenih igrača sa prostora opštine Grocka, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada u obe kategorije, u današnjem nadmetanju učestvovali su još i istaknuti igrači: Ristić Luka, ŠK „Crvena Zvezda“, šampion u muškoj kategoriji do 12 godine, Begaš Ana, ŠK „Partizan“, Šampionka Srbije do 8 godina za devojčice i Gročanka Mladenović Maša koja je osvojila 3. mesto na prvenstvu Srbije do 10 godina za devojčice.

U kategoriji seniori, od 42 igrača, najbolji su bili: Prvo mesto Milan Jeremić, FIDE majstor; Drugo mesto Radosav Jovičić, FIDE majstor i Treće mesto Boban Božinović, majstorski kandidat.
U kategoriji kadeti medalje i pehare su osvojili za: Prvo mesto Dušan Veličković, član ŠK „Obilić“-a iz Kaluđerice; Drugo mesto Pavle Mijatović iz Smederava, ŠK „Mladost 2017“ iz Begaljice i Treće mesto Ilija Ristić iz Grocke , član šahovskog kluba iz Beograda.
Medalje su takođe osvojili u kategoriji za učesnike do 10 godina: Prvo mesto Teodora Jauković iz Novog Sada, Drugo mesto Maša Mladenović iz Grocke, ŠK „Antasan“. Treće mesto Aleksandar Mitić, ŠK Leštane iz Vinče.
Za učesnike do 14 godina: Prvo mesto Savić Milica, iz Grocke, ŠK“Antasan“, Drugo mesto Stefan Živanović, ŠK „Partizan“i Treće mesto Marija Protić, članica šahovskog kluba „Antasan“, iz Zemuna.

 

Nađa Keleris

Ostavite odgovor