SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA KOJA ĆE DA GRMI: U našu zemlju iz Rusije stiže VRHUNSKO naoružanje!
8. decembar 2016.
Svi osuđeni Srbi od strane Haškog tribunala da kazne izdržavaju u Srbiji!
9. decembar 2016.

Terapeutsko dejstvo kristala

Jelena Popović

Jelena Popović, kreatorka nakita “Ljubav, vera, nada” u svoju bogatu ponudu dizajniranog nakita ubraja mnoštvo dragog i poludragog kamenja:citrin, lapis lazuli, malahit, ahat, rozenkvarc, sodalit, tirkiz, turmalisani kvarc, garnet, čijastolit, oniks, mesečev kamen, tigrovo oko, crni turmalin, jaspisi, ametist, akvamarin, labradorit, aventurin, karnelian, amazonit… Tu su i neizostavni kristali, a najviše ima brojanica koje su originalan brend, koji se proizvodi personalizovano, po principima kombinovane kristaloterapije i astrološke sinastrije.- Blagorodnost kristala je poznata svim narodima od kada je sveta i veka. Čak je i Tesla smatrao da su kristali živi – jer oni objektivno rastu dugim periodom vremena samo što mi to iz naše perspektive i kratog života jednostavno ne možemo da sagledamo. Svi drevni tekstovi spominju blagodeti i koristi raznih kristala. U krajnjoj liniji – zar mislite da ih krunisane glave hiljadama godina unazad nose onoliko drago kamenje onako bezveze ili su oni ipak znali više od običnog sveta? Srećom, danas ne morate da budete vladar a ni miljenik istih da bi sebi dozvolili i priuštili nošenje kristala, kaže uvek nasmejana Jelena i objašnjava odakle ljubav prema mističnom svetu kristala i dragog kamenja.
Pravoslavni motiv
– Što se mene tiče, od malih nogu sam nešto čeprkala, tražila, nalazila, prenizavala, konfiskovala sav porodični nakit i tako to. Inače sam arhitekta po zanimanju – završila sam jedan od najprestižnijih fakulteta na svetu “Cooper Union” ali prva ljubav zaborava nema tako da sam se sa zadovoljstvom vratila u svet nakita na 47 ulici 90-tih u New York-u gde sam i odrasla. U suštini, moja prva saznanja o kristalima potiču iz ljubavi prema arheologiji, istoriji, etnologiji i čitanju raznih tekstova o isčezlim civilizacijama. Veruje se da su Antlantiđani bili pravi velemajstori u korišćenju kristala ali kao i sve civilizacije, vremenom su zloupotrebili tu moć i znanje koje je imalo tragične posledice po njih. Sve to što sam čitala, saznala, spoznala radeći u dizajnu nakita, preturajuci bezbroj kristala dugi niz godina je rezultiralo da se bavim ovim čime se bavim danas, zaključuje Popovićeva.
Ono što je svakako specifično za Jelenin brend “Ljubav, vera, nada” jeste to što je svaki komad nakita unikatan i pravi se za svaku osobu pojedinačno kako bi blagorodno dejstvo kristala i dragog kamenja bilo potpuno. -Kristaloterapija treba da ima individualni pristup jer smo svi različiti. Na početku sam se vodila svojom intuicijom ali kako je raslo interesovanje tako sam osetila potrebu da povežem sve sa astrologijom – što sam i uradila. Spoj krisrala i sagledavanje natala daje jednu preciznu sliku koju mi potom pretočimo u atraktivne komade koje svako voli da nosi – spojili smo ono što Vam treba sa onim što Vam se na oko dopada. Sve što pravimo u tom smislu je individualno i jedinstveno kao i osoba koja to nosi. Postoji mnogo kristala pa samim tim i mnoge primene. Njihov uticaj je prirodan i blag. Svio smo proizvod Majke Zemlje – iz nje smo nikli, od nje živimo i u nju ćemo se vratiti. A ko zna, možda ćemo jednog dalekog dana i u kristale pretvoriti, objašnjava Jelena u svom stilu. Deo brenda “Ljubav, vera, nada” trenutno se nalazi na sajmu nakita u Abu Dabiju.
Unikatne narukvice -Zahvaljujući našim prijateljima iz Glob Metropolitena, naša cela etno kolekcija se nalazi u okviru srpskog paviljona na “Sheikh Zayed Heritage Festival-u” u Abu Dabiju od 01.12.2016. – 01.01.2017. Čast nam je što smo deo naše postvake i posebno nam je drago što se svima sviđa naš brend Ljubav Vera Nada®.
Ukoliko još uvek nemate svoj jedinstveni komad nakita, požurite u hotel “Slavija” gde se nalazi “Fine Inc” draguljarnica Jelene Popović, a možete nabaviti i originalne poklončiće za svoje najmilije. Praznici nam stižu!

Loreta Andrejević

Ostavite odgovor