ZORANA ŽESTOKO NAPALA ČUVENOG REDITELJA: Lažeš Kusturice, lažeš!

U JDP PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA „Tako je ako vam se tako čini“
5. jun 2017.
Brak princa Čarsla i princeze Dajane bio je „grčka tragedija“.
7. jun 2017.

ZORANA ŽESTOKO NAPALA ČUVENOG REDITELJA: Lažeš Kusturice, lažeš!

Pošto je poznati reditelj rekao da je traljavost putara mogla da mu dođe glave, Mihajlovićeva mu poručila da je sve urađeno po zakonu i da joj kalja ugled

 

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, tvrdi da proslavljeni reditelj Emir Kusturica laže i da je za saobraćajnu nezgodu koju je imao na petlji Ljig kriv njegov vozač, a ne traljavost putara!

I dok Kusturica posle udesa koji je doživeo čak razmišlja i o tužbi jer tvrdi da putari nisu dobro obeležili krivinu, Mihajlovićeva za Kurir navodi da su njegove optužbe ravne „scenariju za triler film“.

– Nije u redu da ozbiljan čovek, još i umetnik, govori neistine i da optužuje druge za nemar i nepažnju svog vozača. Možda je njegova priča dobra za scenario za triler film, ali u realnom životu i na putevima treba da se poštuju signalizacija i znakovi pored puta. Mi smo vredna i ozbiljna vlada, činimo sve da gradimo moderne puteve i borimo se svaki dan za bolji imidž Srbije – kazala je Mihajlovićeva, a odgovornost je u saopštenju odbacilo i Ministarstvo građevinarstva na čijem je čelu.

– Neprijatno smo iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o „bahatosti i nestručnosti“ putara, jer je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je proverio i MUP – navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje:

– Ne možemo da prihvatimo da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu sektora saobraćaja.

Emir Kusturica

KRIVI SU PUTARI

Emir Kusturica nije odgovorio na mejl s pitanjima, ali je odmah nakon udesa rekao da je sva odgovornost na putarima. Prema njegovim rečima, ulazak u lakat krivinu nije bio obeležen na adekvatan način. Kusturica je prošao bez težih povreda, ali je njegov vozač Vićentije Savić zadobio teže povrede i prebačen je u bolnicu.

Izvor: Kurir / K. Blagović

Ostavite odgovor