Zlatno jaje „Kustendorfa“ filmu „All inclusive“ srpskoj snajki!

Izložba slika i mozaika u Andrićgradu
15. januar 2019.
KUSTI NAGRADA IZ AFRIKE, KAO KASTRU !
17. januar 2019.

Zlatno jaje „Kustendorfa“ filmu „All inclusive“ srpskoj snajki!

Dodelom nagrade „Zlatno jaje“ Korini Švinburger Ilić za film „All inclusive“, sinoć je završen 12 „Kustendorf“ na Mećavniku

 

 

Tim povodom, prisutnima se najpre obratila predsednica žirija Stana Katić rekavši da smo prethodnih dana videli sjajne filmove mladih autora. 

– Najbolje smo izabrali uz puno muke, ali smo i pored toga odlučili da dodelimo i dve specijalne nagrade jer je kvalitet selekcije vrhunski.

Tokom prethodnih šest dana, Mećavnik je bio centar filmskog sveta u pravom smislu te reči, jer su se sa učesnicima i gostima festivala družile i holivudske zvezde – američki glumc Met Dilon, Stana Katić, Adrijano Tardiolo, Slavko Štimac i Serđi Lopez, kojima su uručene „Nagrade za buduće filmove“. Kao i  direktor fotografije Mišel Amatje, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov, Damiano i Fabio D` Inoćenzo, producent Andrea Gambeta…

– „Kustendorf“ utopiju pretvara u realnost, pamet starih i mladih ovde se shvata kao sveto jedinstvo. Svi već znamo, dobri filmovi će čak i dugo kada nas ne bude na ovom mestu biti vidljivi, kao pobedničke zastave koje zaustavljaju poglede i ubrzavaju rad srca! – rekao je Kusturica za kraj i naglasio da se Kustendorf ne završava, već tek počinje za mlade nade. Citirajući bivšeg urugvajskog predsednika Hosea „Pepea“ Muhiku u filmu „Pepe, jedan uzvišeni život“ da kao što on kao predsednik ne odlazi, već tek dolazi, tako i Kustendorf – tek počinje!

U muzičkom delu ovogodišnjeg Kustendorfa nastupala su braća Advahov iz Moldavije, italijanski kantautor Vinčio Kapostela, Jovan Pavlović i trubački orkestar Marka Markovića, grupa Kal, Bilja Krstić i „Bistrik“. Nakon uručenja nagrada, pobednike, učesnike i goste festivala, svojim lepim glasom i još lepšim stasom – uveseljavala je Cakana. Do sledećeg Kustendorfa!

Nađa A. Keleris

Ostavite odgovor