Vučić iz Hilandara: Srbiju čeka teška godina i puno iskušenja

SVETI STEFAN – PRVA SLAVA POSLE BOŽIĆA
9. јануара 2021.
KO JE BUDUĆI SRPSKI PATRIJARH!?
15. јануара 2021.

Vučić iz Hilandara: Srbiju čeka teška godina i puno iskušenja

Srbiju čeka teška godina i puno iskušenja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Hilandara i ocenio kako je bilo „uzvišeno“ biti gost tog manastira i manastirskog bratstva na Božić

 

 

„Mnogo toga sam naučio, mnogo toga sam video, ali verujem i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju, da naša Srbija bude uspešnija, da naša Srbija bude još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese“, rekao je Vučić na snimku koji je emitovala RTS.

 

„U Hilandaru se sublimišu nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda i to je ono što nam je potrebno da sačuvamo u godini pred nama, da se izborimo za zdravlje ljudi“, izjavio je Vučić.

Igumanu manastira Hilandar ocu Metodiju i monasima Vučić se zahvalio na „veličanstvenom prijemu“ i najavio da će obnova manastira, koji je teško oštećen u požaru 2004. godine, biti ubrzana.

„Verujem da već za dve godine neće biti kranova i da će sve biti završeno i da ćemo moći svima da kažemo da, osim što je to najvažniji manastir za nas, da je to jedan od nekoliko najlepših i najmoćnijih manastira na svetu“, rekao je Vučić.

On je prethodno na Instagramu objavio svoju fotografiju kod masline, koju je, kako kaže, prema predanju, zasadio car Dušan i poželeo srećan Božić tradicionalnim pozdravom – „Hristos se rodi“.“

Manastir Hilandar je veličanstven, a bez obzira na to što su pred srpskim narodom velika i teška iskušenja, uveren sam da zajedno i ujedinjeni možemo da učinimo našu Srbiju još snažnijom i boljom za sve njene građane. Hristos se rodi!“, stoji u Vučićevoj objavi na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Poseta Vučića manastiru Hilandar je prva zvanična predsednička poseta tom srpskom manastiru u poslednje dve decenije. O njegovoj poseti Svetoj gori i Hilandaru obavešten je i carigradski patrijarh.

 

Izvor: N1, Avalainfo.net

 

Comments are closed.