„Tramp će ili otvoriti hotel u Iranu ili zaratiti sa Iranom“

Subvencije za tradicionalne zanate
24. новембра 2016.
Predlog za ručak – musaka od tikvica
24. новембра 2016.

„Tramp će ili otvoriti hotel u Iranu ili zaratiti sa Iranom“

Donald Tramp

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp, koji za sebe kaže da je „umetnik pregovora“ pokušaće da reši haos na Bliskom istoku, gde su pregovori preko potrebni, prenosi britanski BBC.
Na Bliskom istoku i šire, mnogi razmišljaju o Trampovim izjavama tokom kampanje, duhovitim komentarima, intervjuima posle izbora i prvim izborima ljudi za novi predsednički kabinet.

Analitičari smatraju da se njegova spoljna politika zasniva na „kontradiktornim impulsima“, ali i da mu treba dati vremena.
On voli da pregovara, tako da će biti dosta prilika. Čovek koji je stao na čelo najmoćnije svetske sile je veoma nepredvidiv. On će ili otvoriti hotel u Iranu ili će zaratiti sa Iranom – preneo je BBC.

Pred Trampom će biti i veliki broj složenih “dilova“ koje će verovatno pokušati da reši – rat u Siriji, konflikt u Jemenu, a naročito Islamska država i grupe povezane sa Al Kaidom.

Prema pisanju BBC-a, Tramp već namerava da nađe mirovno rešenje za sukob Izraela i Palestine, mada bi njegov prvi i najveći test će biti rešavanje šestogodišnjeg rata u Siriji.

Tramp je nekoliko puta pominjao da želi dobre odnose sa Moskvom, kao i predsednikom Sirije Bašarom el Asadom, kako bi se stalo na kraj džihadističkim grupacijama.

“Ne kažem da je Asad dobar čovek, on to nije, ali on nije naš najveći problem, već Islamska država. Mi nemamo ideju ko su pobunjenici koje pomažemo. Sačekaćemo, moraćemo da obavimo duboku analizu“, zaključio Tramp.

Ostavite odgovor