Srećna Nova 2018. godina!

IZLEČITE SVE BOLESTI OVOM MOLITVOM: Ovi sveci čine ČUDA, obavezno im se OVAKO POMOLITE!
31. decembar 2017.
NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE AKTIVNOSTI KRALJEVSKE PORODICE
2. januar 2018.

Srećna Nova 2018. godina!

Nova godina je stigla. Portal Avalainfo.net, svima želi srećnu, uspešnu i bolju 2018. godinu u kojoj će se svi problemi u Srbiji i svetu rešavati mirnim putem!

 

Godina pred nama za Srbiju i njene građane donosi brojne izazove; kako ekonomske prirode, tako i  geopolitičke, a rešavanje pitanja Kosova je rak rana celog Srpstva. Izbori u Beogradu su pred nama i mogli bi da budu neizvesniji od predsedničkih i parlamentarnih koji su iza nas. Opozicija smatra da ima šanse i da bi Beograd mogao da bude “prvi zalogaj”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uz beogradske izbore neće, kako se ranije spekulisalo u medijima, biti i vanrednih parlamentarnih, iako je srpski šef diplomatije Ivica Dačić nakon toga više puta izjavio da bi parlamentarnih izbora moglo da bude.

U godini iza nas, Haški tribunal je za Srbe presudom Ratku Mladiću na doživotnu kaznu zatvora, završio rad.

Poslednja presuda pred Hagom doneta je protiv “hrvatske šestorce” osuđene za zločine protiv muslimanskih civila u tzv. Herceg-Bosni, Slobodan Praljak tokom izricanja presude je popio otrov i preminuo nekoliko sati kasnije.

Evropa svakog dana  strahuje od terorističkih napada, pa su tokom dočeka i ove Nove godine širom sveta ogromne mere bezbednosti.

Krajem godine je američki predsednik Donald Tramp odlučio da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela i tamo premesti američku ambasadu iz Tel Aviva.

Predsednik Zimbavea Robert Mugabe smenjen je sa vlasti posle 37 godina, Britanija je aktivirala Član 50 o napuštanju EU, Francuska je za predsednika dobila Emanuela Makrona, a Austrija „desnu vladu“, dok je Severna Koreja nastavila da prkosi svetu i izvori testira balističke rakete.

Kao i uvek srpski sportisti doneli su nam mnogo radosti, ali i nešto tuge. Novak Đoković se povredio polovinom godine i nije igrao šest meseci, a njegov novi pohod na mesto broj jedan trebalo bi da počne odmah po ulasku u 2018.

Tokom 2017. godine napustili su nas Ljubiša Samardžić, Raša Popov, Cune Gojković, Uroš Stojanović, Miki Jevremović.

Avalainfo.net će nastaviti da vas izveštava o svim događajima značajnim za Srbiju, region i svet, a verujemo da ćete nas još više čitati i u 2018. godini.

Srećni praznici!

Ostavite odgovor