PRINCEZA KATARINA ISPORUČILA MEDICINSKU OPREMU KBC ZEMUN

Dr Šešelj: Policajcima Republike Srpske sudi se za izmišljen zločin!
29. mart 2018.
Putin Vučiću: Ko napadne Srbiju, napao je Rusiju!
29. mart 2018.

PRINCEZA KATARINA ISPORUČILA MEDICINSKU OPREMU KBC ZEMUN

PRINCEZA KATARINA I DR DAGLAS DŽEKSON ISPORUČILI MEDICINSKU OPREMU VREDNU 500.000 EVRA KLINIČKO – BOLNIČKOM CENTRU ZEMUN

Princeza Katarina Karađorđević, jutros je u pratnji  dr Daglasa Džeksona, direktora Projekta C.U.R.E. i  Nj.E. gospodina Kajla Skota, ambasadora SAD u Srbiji, isporučila medicinsku opremu u vrednosti  od 500.000 evra KBC Zemun.

Raznovrsna medicinska oprema neophodna za funkcionisanje KBC Zemun dopremljena je sprecijalnim kontejnerom iz SAD zahvaljujući saradnji Fondacije princeze Katarine i organizacije „Project C.U.R.E“ (Komisija za hitnu pomoć i opremu) iz Denvera, Kolorado.

„Veoma sam zahvalna dr Daglasu Džeksonu i Projektu C.U.R.E. na saradnji koju smo izgradili, kao i ambasadoru Skotu što je danas ovde sa nama. Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma vredna lekarima i sestrama u zemunskoj bolnici i da će im svakodnevni rad učiniti lakšim. Ovo nije prvi projekat koji je uspešno realizovan u saradnji sa Projektom C.U.R.E, jer smo takođe obezbedili i četiri nova moderna sterilizatora ukupne vrednosti više od 1.400.000 evra za bolnice u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Leskovcu. Verujem da je ovo ipak samo početak sjajne saradnje sa Projektom C.U.R.E. i da ćemo zajedno napredovati u misiji poboljšanja uslova lečenja naših građana i opremanju bolnica u celoj Srbiji“, rekla je princeza Katarina.

Princeza Katarina je takođe naglasila da je veoma ponosna na rad svoje Fondacije koja je samo od početka ove godine nabavila medicinsku opremu vrednosti više od dva miliona evra, a koja je namenjena medicinskim ustanovama širom Srbije.

Prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, ovom prilikom je zahvalio princezi Katarini i dr Daglasu Džeksonu na medicinskoj opremi koja će omogućiti lakše funkcionisanje svih odeljenja ove bolnice.

Projekat C.U.R.E. je najveća svetska neprofitna organizacija koja se bavi doniranjem medicinske opreme bolnicama, klinikama i domovima zdravlja u zemljama u razvoju. Sa sedištem u Koloradu, ova organizacija posvećena je poboljšanju zdravstvene infrastrukture u zajednicama sa ograničenim resursima i u kojima su osnovni materijal i savremena oprema nedostupni ili ne mogu da ih priušte. Od 1987. godine, Projekat C.U.R.E. je obezbedio brojne medicinske donacije hiljadama objekata u nevolji širom sveta, u vrednosti od 550 miliona dolara.

Kristina Andrejević

 

Ostavite odgovor