Petar Božović se vraća u Narodno pozorište

MILIVAN BRESS: ŠVAJCARCI SU MOJA DRUGA DOMOVINA
30. јануара 2019.
U južnom delu Kosovske Mitrovice danas živi samo sveštenik sa porodicom
3. фебруара 2019.

Petar Božović se vraća u Narodno pozorište

Petar Božović se ulogom Ahmeda u predstavi „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića vraća na scenu Narodnog pozorišta

 

Bard srpskog teatra i nekadašnji prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu – Petar Božović, ponovo će zaigrati na sceni svoje nekadašnje Kuće, i to ni manje, ni više, već nakon dve ipo decenije.
Publika će imati priliku da ovog velikana srpskog glumišta vidi kao Ahmeda, u predstavi „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića, koju je režirao Jagoš Marković.  „Hasanaginica“ je na repertoaru 2. februara 2019. godine na Sceni „Raša Plaović“.
Petar Božović je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine. Za tu deceniju, odigrao je niz značajnih uloga : Apisa u predstavi „Apis“ Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustru u prestavi „Tako je govorio Zaratustra“ Fridriha Ničea, u režiji Nađe Janjetović, Ferdinanda u predstavi „Vojvotkinja od Malfija“ Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Jalmara Ekdala u prestavi „Divlja patka“ Henrika Ibzena, u režiji Nikole Jevtića i Belu Kuna i Komesara u predstavi „Konfiteor“ Slobodana Šnajdera, u režiji Janeza Pipana.
Božović će u predstavi „Hasanaginica“ zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Nađa Keleris

Ostavite odgovor