Novaku nisu pretnja Federer i Mari, već Vavrinka

Kolač bez brašna i šećera postao „svetski hit“
10. maj 2017.
Policija sprema hapšenja, PRVI NA SPISKU JE ČEKU, PA TAČI, HARADINAJ…
11. maj 2017.

Novaku nisu pretnja Federer i Mari, već Vavrinka

Novaku nisu pretnja Federer i Mari, već Vavrinka

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sve je dalje od prvog mesta, što pokazuje i najnovija ATP lista objavljena u ponedeljak.

 

Đoković se nalazi na drugoj poziciji sa 4.185 bodova manje od prvoplasiranog Endija Marija, što je rekordna bodova otkad se dogodila smena na vrhu krajem prošle sezone.

S obzirom na to da brani mnogo više bodova od Britanca u sledećih mesec dana, nema mnogo naznaka da će uspeti da drastično smanji zaostatak, ali se u međuvremenu pojavio još jedan problem, a on ima veoma poznato ime – Stan Vavrinka.

Švajcarac se nalazi na trećoj poziciji na svetu sa 5.685 bodova, što je okruglo 1.400 manje od Srbina, pa bi mogao da ga preskoči već na Mastersu u Madridu. Da bi to toga došlo, potrebno je da osvoji turnir, a da Novak ispadne pre četvrtfinala.

Međutim, Vavrinka će tražiti svoju šansu i na predstojećim turnirima u Rimu i Parizu, gde je igrao drugo kolo, odnosno polufinale, za razliku od Srbina koji je upisao finale i titulu.

Za Vavrinku bi to drugo mesto bilo najbolji plasman u karijeri, ali bi takođe postao prvi igrač koji je van „velike četvorke“ koji se našao na drugom mestu ATP liste još od 25. jula 2005. godine.

Od tada niko sem Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Endija Marija nije bio na jednom od prva dva mesta ATP liste.

Obojica igrača svoj nastup u prestonici Madrida počinju u sredu – Đokovićev rival je Nikolas Almagro, dok se Stan sastaje sa Benoa Perom.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Ostavite odgovor