Let smrti izbegle četiri osobe

UDARNA VEST! RUSIJA UVODI SANKCIJE HRVATSKOJ?!
29. novembar 2016.
Veštačko krzno za hladne dane
30. novembar 2016.

Let smrti izbegle četiri osobe

Jezive scene sa mesta nesreće

Kolumbijski zvaničnici su saopštili da je 71 osoba poginula nakon pada aviona, čime je broj poginulih smanjen, jer se četiri osobe nisu ni ukrcale u avion.

– Nađeno je 71 telo a šestoro je preživelo – saopštili su iz kolumbijske agencije za upravljanje nesrećama UNGRD.

Takođe, kolumbijska civlina aeronautička agencija saopštila je da su na mestu nesreće nađene dve crne kutije palog aviona i da su obe u dobrom stanju.

Šest ljudi preživelo pad aviona

Kako pišu britanski mediji šest osoba je preživelo avionsku nesreću a među preživelima su tri fudbalera – Alan Rušel, Džekson Folman i Zampier Neto i jedna stjuardesa Ksimena Suarez Oterberg, dok još dva imena onih koji su preživeli pad nisu objavljena.

Kako navode strani mediji, u letelici su bili fudbaleri brazilskog Šapikoensea, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva.

U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.
Mediji su objavili i detalje poslednjeg razgovora pilota s kontrolom leta.
Prema pisanju medija, piloti su se žalili na probleme s motorom, ali su spominjali i da im ponestaje goriva. Nakon što su kontaktirali kontrolu leta, odobreno im je vanredno sletanje.

Brazilski mediji su preneli da je avion izgubio kontakt s kontrolom leta nešto posle ponoći po lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata pre nego što je trebalo da sleti.

Avion tipa aerospejs 146 je poleteo iz Sao Paula u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Krusu de la Sijera u istočnoj Boliviji, odakle se uputio ka Kolumbiji.

U avionu su se nalazile 72 osobe i devetoro članova posade, leteo je ka drugom najvećem aerodromu u Kolumbiji.

Ostavite odgovor