Kraj jedne ere – ispraćen poslednji voz za Bar

Stojković: Oprezno na Kostariku, ozbiljan su protivnik!
15. jun 2018.
Pobeda Srbije – kapiten rešio najvažniji meč!
17. jun 2018.

Kraj jedne ere – ispraćen poslednji voz za Bar

Poslednji voz za Bar sa Glavne Železničke stanice Beograd ispraćen je sinoć

 

„Jutros, taj voz saobraća sa Topčidera, krenuo je u 09.21 minut“, rekao je za B92 Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

„Infrastruktura železnice Srbije“ najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto „Beograd Glavna stanica“ i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnice Srbije“.

U skladu sa tim, železničke kompanije „Srbija voz“ i „Infrastruktura železnica Srbije“ uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od danas polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider

Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko „Beograd Centra“ i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice „Beograd Centar“, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće „Beograd Centar“ u Prokopu.

Ostavite odgovor