Gvozdenovići iz Mojsinja dobili novu kući

DANAS JE BOGOJAVLJENJE: BOG SE JAVI!
19. јануара 2017.
Danas je Sveti Jovan Krstitelj – anđeo međ’ svecima!
20. јануара 2017.

Gvozdenovići iz Mojsinja dobili novu kući

Otvaranje nove kuće u Mojsinju

Naime, porodica iz sela Mojsinje, u blizini Ćićevca, živela je u kući koja je bila pred rušenjem. Zahvaljujući fondaciji princeze Katarine „Lajflajn“sa sedištem u Njujorku, na tom istom mestu su juče otvorena vrata nove, čiste i tople porodične kuće.

Naime, Daniela Čeliković je veliki dobrotvor humanitarne organizacije Lajflajn i pre svega prijatelj princeze Katarine, saznala je za tu porodicu i zajedno sa fondacijom princeze Katarine počela da gradi novi dom za ovu siromašnu porodicu.

Novo- izgradjena kuća

„Humanitarna organizacija Lajflajn Njujork čiji sam pokrovitelj, već godinama je duboko posvećena pomaganju svima onima u Srbiji kojima je pomoć potrebna. Moja misija je da nastavim sa angažovanjem ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama na ovim divnim projektima i da ih podstaknem da pronađu snagu i načine da pomognu. Porodici želim sve najbolje u njihovom novom domu“, rekla je princeza Katarina Karađorđević.

Građevinski materijal obezbeđen je iz donacija (cement, kreč, šljunak, armatura, drvna građa, cigla, betonski blokovi, crep, građevinski lepak i lepak zapločice, hidro i krovna izolacija, keramičke pločice…). Projekat kuće donirao je arhitekta prof. dr Brana Mitrović.

„Mogu samo da zamislim kroz šta je ova porodica prolazila, gledajući kako snovi postaju stvarnost, a bilo je veoma emotivno videti ih kako se useljavaju u novu kuću. Svi bi trebali da smo veoma ponosni na ono što smo uradili za njih, a istovremeno moramo da imamo na umu da postoji još mnogo porodica kojima je očajnički potrebna pomoć. Znam da samo zajedno možemo da nastavimo da pomažemo i vraćamo osmeh onima kojima je pomoć potrebna, a projekti kao što je ovaj garancija su da svet činimo boljim“, rekla je Daniela Čeliković.

Građevinski materijal donirale su sledeće kompanije: Best enerdži, Mikend, Univerzum Ciglana, Peštan, Bas promet, Bramac, Bekament, Plan projekt MMP, Jera komerc, Karmus, TRIO, Tehnomarket, Fasada, Baumit, MMP Stanojčić, Patenting i Sika. Još mnogo drugih lica i firmi koji su želeli da ostanu anonimni. Naravno, ovo ne bi bilo moguće bez pomoći Opštine Ćićevac i predsednika Zlatana Krkića.

Stara kuća porodice iz Mojsinja

Pored svega onoga što je učinila, Daniela Čeliković je takođe pomogla u plaćanju troškova poreza, taksi za dozvole, raznih pravnih dokumenata i transporta. Nova kuća ima dve spavaće sobe, kuhinju, trpezariju i dnevni boravak, hodnik i kupatilo i potpuno je nameštena. Opremljena je sa električnim i šporetom na drva, frižiderom i mašinom za pranje veša. Na kraju, doneli su pun gepek hrane (ulje, brašno, pirinač, testenina) i druge potrepštine za domaćinstvo (sapun, pasta za zube, šampon, deterdžent, itd) kako bi bili sigurni da porodica ima sve što je neophodno u svom novom domu.

Nađa Keleris

Ostavite odgovor