Gujon: Da Haradinaj nije pušten… Pretili su ratom

NEVERNIKA JE UBILA NEVERA
2. maj 2017.
„Zar mu nije dosta problema u Skoplju već ih traži i sa BG“
3. maj 2017.

Gujon: Da Haradinaj nije pušten… Pretili su ratom

Gujon: Da Haradinaj nije pušten… Pretili su ratom

 

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji godinama pomaže Srbima na Kosmetu, kaže da sada priprema letovanje za 42 deteta iz srpskih enklava.

On je naveo i da se sprema konvoj humanitarne pomoći koji će ovih dana krenuti na KiM, ali da radi i veliki projekat sa Raškoprizrenskom eparhijom za izgradnju farme za tov svinja kod Novog brda.

Govoreći o bezbednosti Srba na KiM on je rekao da je bezbednosna situacija bolja nego pre 13 godina, ali da i dalje ima dosta napada, napetosti, te da su u Metohiji u povratničkim selima ljudi na meti ekstremista koji žele da pokažu drugima „nemojte da se vratite“.

Da Ramuš Haradinaj nije pušten na slobodu, kako kaže, moglo je da dođe do incidenta, jer su mnogi, ali i on, pretili ratom, pogromima.

„To je opasno. Problem na Kosovu nije samo ekonomska situacija. Mnogi kažu i u centralnoj Srbiji Srbi teško žive. To je tačno, ali kada u centralnoj Srbiji izgradite kuću znate da će ona tu sigurno biti narednih 50 godina, ali kada izgradite kuću na KiM stalno ste u strahu da će je neko zapaliti, da ćete morati da je napustite“, rekao je Gujon gostujući na TV Pink.

Gujon će u četvrtak održati predavanje na Pravnom fakultetu u Beogradu „Druagačiji pogled“, jer kako kaže, ima drugačiji pogled na Srbiju od ostalih Francuza, ali često drugačiji pogled i od mnogih Srba.

Avalainfo.net

Ostavite odgovor