Drugovi Uroša Milanovića: Bio je „za bogove“, ne za ovaj svet

Novac nemačkih poreskih obveznika odlazio u Fondaciju Klinton
25. novembar 2016.
Ana Pendić Radoš: Genetika i duge šetnje su moja tajna
25. novembar 2016.

Drugovi Uroša Milanovića: Bio je „za bogove“, ne za ovaj svet

Posle samoubistva Uroša Milanovića (25) iz Loznice, njegovi drugovi slomljeni od bola. Pokušao da se obesi, ali kada nije uspeo bacio se u smrt sa visine od 60 metara

OTIŠAO je naš drug, koji je i bio „za bogove“, a ne za ovozemaljski, običan život. Neshvatljivo je i nezamislivo da se sve ovako završi – ponavljali su juče drugovi Uroša Milanovića (25) iz Loznice, koji se ubio u utorak skočivši sa litice planine Gučevo. Da je bio uporan u nameri da sebi oduzme život pokazuju i ostaci kanapa kojim je prvo pokušao da se obesi. Pošto mu nije uspelo, bacio se u smrt sa visine od 60 metara.
Beskrajna tuga osećala se juče ispred porodične kuće Milanovića, gde su majka Olivera i otac Dragan u šoku i neverici primali saučešće povodom tragične smrti sina.
– Zvali smo ga jednostavno Uki, a na neki način taj nadimak simbolizovao je njegovu plemenitost, toplinu i ljubav koju je širio – neutešni su bili prijatelji stradalog Uroša.

Mladić je bio stručnjak u oblasti informacionih tehnologija, živeo je u Beogradu i radio kao inženjer u opštini Stari grad, gde su kolege ostale šokirane činjenicom da je sebi oduzeo život.
– Za mene si bio doktor i akademik u telu mladog intelektualca. Ako odlaze takvi kao ti, pitam se, ima li išta na ovom svetu smisla? Ubeđen sam, sretaćemo se mi još negde – napisao je na društvenim mrežama Đorđe Čolaković, kolega iz Opštine Stari grad, opraštajući se od Uroša.
Prema nezvaničnim informacijama, dan pre nego što se odlučio da sebi oduzme život, Uroš je iz Beograda otišao do Banje Koviljače, ne svraćajući u rodnu Loznicu. Odatle je poslao oproštajna pisma porodici, a USB ostavio najboljem prijatelju. Rukopis na papiru, prepoznala je Uroševa starija sestra. . U pismima je, između ostalog, naveo da dok njegovi bližnji budu čitali pismo, on neće biti sa njima i da ih mnogo voli.
Niko nije mogao ni da nasluti zašto je Uroš odlučio da digne ruku na sebe, ali je, prema nekim informacijama, verovao da se život posle smrti nastavlja i često govorio o zagrobnom životu. Kako pričaju komšije iz Loznice, iza Uroša je, na kobnoj litici ostao ranac, jedna jabuka, bočica s vodom i iskorišćene maramice. Potraga za njim trajala je 24 sata, a potom je telo nađeno podno litice. U blizini naselja Kamp, proveo je detinjstvo, jer se tu nalazi kuća njegovih babe i dede.
Uroš će danas biti ispraćen na večni počinak na Gradskom groblju u Loznici.

DEMOKRATA, BESEDNIK I PISAC

UROŠ je bio član Demokratske stranke, a 2011. godine pobedio je na takmičenju u besedništvu, posvećenom Zoranu Đinđiću, koji mu je bio jedan od idola. Prvi je bio sa besedom „Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio“. Na društvenim mrežama promovisao je demokratsku ideju, a pisao je i knjigu koju nije stigao da završi.
Novosti.rs

Ostavite odgovor