Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

KRALjEVSKI PAR SRBIJE NA KRUNISANjU KRALjA ČARLSA III
8. маја 2023.
Aleksandar Vučić čestitao Erdoganu na pobedi
28. маја 2023.

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

 

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

 

U čast idejnog tvorca i osnivača najveće humanitarne organizacije Anria Dinana, svake godine na dan njegovog rođenja, 8. maja, obeležava se Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Ovogodišnji slogan koji govori o vezanosti za zajednicu i odnosu svih zaposlenih i široke mreže volontera prema članovima našeg društva glasi: Sve što činimo, činimo od srca!

Zbog tragičnih događaja koji su pogodili ne samo Beograd i Mladenovac, već sve nas i celu Srbiju, planirane aktivnosti kojima smo želeli da obeležimo ovaj dan- otkazane su.

Crveni krst Srbije u Nedelji Crvenog krsta (od 8. do 15. maja) organizovaće predavanja o međunarodnom humanitarnom pravu, borbi protiv trgovine ljudima, radionice prve pomoći, obeležiće nacionalni Dan dobrovoljnog davalaštva krvi i svakoj bebi rođenoj u ovom periodu darovaće paket dobrodošlice kao i svake godine u prethodne tri decenije.

Znak crvenog krsta znak je zaštite bez razlike, znak solidarnosti, humanosti i dobrovoljnosti. Želeći da nastavimo misiju koju je imao Dinan, prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir, ostajemo u službi svih kojima su potrebni pomoć, nada i uteha.

Nađa A. Keleris

 

 

 

Comments are closed.