BADNJE VEČE I BOŽIĆ NA KRALJEVSKOM DVORU 

Patrijarh Irinej: Mir Božji, Hristos se rodi! Neka je blagoslovena 2017. godina
7. januar 2017.
NIKO NIJE SAVRŠEN, SEM JEDAN BOG!
9. januar 2017.

BADNJE VEČE I BOŽIĆ NA KRALJEVSKOM DVORU 

Prestolonaslenik Aleksandar na Badnje jutro

Kao i prethodnih godina i ove godine prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, božićne praznike provode u Kraljevskom dvoru na Dedinju.

Na Badnje jutro, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je sekao badnjak, a praznik je uveče obeležen i tradicionalnim paljenjem badnjaka ispred Kraljevskog dvora, koji je blagoslovio otac Vukašin Milićević iz hrama Svetog Save.

Paljenje badnjaka ispred Kraljevskog dvora

Prestolonaslednik Aleksandar je još jednom pozvao građane Srbije i Republike Srpske da u 2017. godini nastoje da što više vremena provode sa svojim porodicama i poželeo da ih u svemu prate zdravlje i sreća.

Njihova Kraljevska Visočanstva prisustvovali su na Božić Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji koju je služila Njegova Svetost patrijarh srpski G. Irinej u Sabornoj Crkvi u Beogradu.

Nakon liturgije, princeza Katarina posetila je dečije bolnice u Beogradu i podelila poklone mališanima koji su trenutno na lečenju i time im ulepšala Božić. Tom prilikom, princeza Katarina uručila je ultrazvučni aparat za decu Institutu za majku i dete.

Njihova Kraljevska Visočanstva prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina, princ naslednik Petar, princ Filip i princ Aleksandar, čestitali su Božićne praznike svim građanima Srbije i Republike Srpske tradicionalnim božićnim pozdravom “Hristos se rodi!”.

Kristina Andrejević

 

Ostavite odgovor