ALARM U PENTAGONU, GENERALI U PANICI: Obama planira Novogodišnji rat sa Rusijom u narednih 20 dana, evo zašto …

Stejt department: Proterane ruske diplomate napustile SAD
2. јануара 2017.
Đoković na ćirilici čestitao Novu godinu posle prve pobede u 2017.
3. јануара 2017.

ALARM U PENTAGONU, GENERALI U PANICI: Obama planira Novogodišnji rat sa Rusijom u narednih 20 dana, evo zašto …

Elitisti koji kontrolišu Ameriku ulažu sve svoje napore kako bi započeli rat sa Rusijom i sabotirali Donalda Trampa pre nego što preuzme mandat u januaru.

Vlada SAD-a je još uvek u šoku usled izbora Donalda Trampa za predsednika, te na sve načine pokušava da uništi šansu za prijateljske odnose sa Rusijom za koje se Tramp zalaže, tvrdi američki portal “daisyluther”

Zagovornici rata u Vašingtonu su bili na nogama još i pre nego što se Tramp kandidovao za predsednika i sada im je preostalo manje od tri nedelje da započnu Treći svetski rat.

Neosnovana tvrdnja da je Rusija kriva za sabjer napad na SAD koji je uticao na Trampovu pobedu na izborima nije samo propaganda, to je ludost.

Desetinama ruskih diplomata je rečeno da napuste SAD ali je ruski predsednik Vladimir Putin odlučio da ne osveti drastično sankcije koje je SAD uvela Rusiji.

Donald Tramp se oglasio povodom ovih “smešnih” tvrdnji i sankcija, poručujući da je vreme da se nastavi dalje.

Međutim, ukoliko se proglasi rat pre nego što njegova kandidatura započne, možda takav nastavak još uvek nije moguć.

Ratni biznis je izuzetno profitabilan za nekoliko ljudi ali po najvećoj ceni za mnoge.

Ukoliko Tramp ne preuzme stvar u svoje ruke, očekujte neočekivano u narednih 20 dana.

Huškači rata u pet do dvanaest pokušavaju da započnu rat sa Rusijom

Tokom poslednjih dana Obaminog predsedničkog mandata, zagovornici rata u Vašingtonu se trude da prouzrokuju što veći mogući haos. Ukoliko ne uspeju da započnu rat sa Rusijom, to neće biti zato što nisu pokušali.

Kompleks vojne industrije u SAD-u bi profitirao za više milijardi dolara ukoliko se ovo dogodi. Rat je veoma profitabilan za političare i pojedine korporativne tajkune, ali za sve ostale predstavlja neizmeran gubitak (preporuka za čitanje, ukoliko već niste pročitali, bi bio roman “Rat je raketa” od generala Smedlija Batlera).

Danas je 35 ruskih diplomata izbačeno iz SAD-a zbog tvrdnji da su bili saučesnici u korumpiranju predsedničkih izbora.

military-jets
Foto: Pixabay.com

SAD je proterala 35 ruskih političara iz zemlje kao kaznu za navodno mešanje u predsedničke izbore.

Dva ruska kompleksa za prikupljanje podataka, u Njujorku i Merilendu, će se takođe zatvoriti, kao deo kazne.

Predsednik Barak Obama se zalaže za akciju protiv Rusije usled tvrdnje da se Rusija umešala u izbore koji su direktno bili usmereni na predstavnicu Demokratske stranke na izborima, Hilari Klinton.

Rusija je demantovala sve tvrdnje u vezi toga.

Stejt Department je 35 ruskih zvaničnika iz ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku proglasio nepoželjnim i dao im 72 sata da sa svojim porodicama napuste SAD.

Očekuje se da će ruska vlada uzvratiti istom merom i izbaciti američke diplomate.

Proglašene su sankcije takođe i protiv devet entiteta i pojedinaca, uključujući i Glavnu obaveštajnu jedinicu GRU i FSB ruske obaveštajne jedinice.

Dvoje Republikanaca, Džon Mekejn i Lindzi Grejem, kao i pripadnica Demokratske stranke Ejmi Klobukar su javno podržali akciju protiv Rusije zbog “mešanja u predsedničke izbore” u novembru. Njih troje je trenutno na turneji po NATO državama koje se nalaze uz zapadnu granicu Rusije.

Mekejn, Grejem i Klobukar tvrde da 99% obe stranke podržavaju napad na Rusiju, a naročito napad na Vladimira Putina lično.

Ostavite odgovor