Vidi Srbiju sa Avalskog tornja

Avalski toranj, ponos Beograda i doživljaj strancima!
31. маја 2018.
Novosti: Vučić odbio „američki paket“ za KiM
3. јуна 2018.

Vidi Srbiju sa Avalskog tornja

Karavan Turističke organizacije Srbije “Vidi Srbiju”, juče je započeo svoju promotivnu letnju kampanju ispod simbola Beograda, sa platoa Avalskog tornja

 

Turističke organizacije iz cele Srbije, juče su na Avali, predstavile svoje turističke ponude za ovu godinu i to na 40 etno tezgi, što je upotpunjeno  kulturno – umetničkim programom na bini. Posebno oduševljenje izazvao je koncert Biljane Krstić i „Bistrika“ na kojem je i publika gromoglasno zapevala.

Svečanosti su prisustvovali i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je istakao da država u ovoj godini nastavlja sa razvojem i ulaganjem u nove turističke potencijale i obnavlja stare, kao i sa kampanjom za dodelu besplatnih vaučera za odmor u Srbiji. On je ovom prilikom dodao da će pored dosadašnjih ulaganja od strane ministarstva, uskoro nastaviti sa razvojem noviteta na kompleksu tornja na Avali, pre svega u još bolju osvetljenost prestoničkog simbola koji pozdravlja sve goste Beograda prilikom ulaska u naš grad sa svih strana. Osnov za finansijsku podršku su svakako i rezultati koji pokazuju 35,5% veću posećenost tornja od početka ove godine, nego u prvih pet meseci 2017.godine, koja se smatra rekordnom u prethodne četiri.

Uz domaću dunjevaču, krušku ili šljivu, posetioci su prilazili etno tezgama na kojima su domaće turističke organizacije predstavljale svoje destinacije. O štrudli sa makom, malinama i trešnjama da i ne govorimo, jer su se mališani više puta vraćali, ne bi li se još koji put osladili. Svoj boravak su nastavljali u parku na ljuljaškama, toboganu i peščaniku.

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović najavila je početak promotivne kampanje„Vidi Srbiju“ – koje momente ćeš pamtiti ovog leta, koja ima za cilj da u predstojećem letnjem periodu poziva domaće goste da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije.

Karavan već 8. juna nastavlja put Vrnjačke Banje, a 22.juna je ponovo u Beogradu, na Trgu Republike. 

Sa Avale je juče odzvanjala truba sa Zlatibora, folklorni asambli iz Srbije, svojim igračkim umećem pokazali su raznolikost i lepotu naših krajeva. Sa sve gunjevima, opančićima, šubarama, suknjama i pantalonama od čoje, devojčice i dečaci nisu posustajali, iako je vreme bilo sparno.

A kada je sve na platou Avalskog tornja zatihnulo, začula su se crkvena zvona, jer u crkvi Sv. despota Stefana Lazarevića obavljalo se crkveno venčanje. Nek im je brak srećan i dugovečan!

Nađa Andrejević Keleri

Ostavite odgovor