„Zajednice znanja i inovacija“

MOLITVE ZA NEUDATE I NEOŽENJENE!
6. februar 2018.
TRAMP ČESTITAO VUČIĆU: 100 godina smo prijatelji, vreme je da se toga prisetimo!
8. februar 2018.

„Zajednice znanja i inovacija“

Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Evropski institut za inovacije i tehnologije Evropske komisije, u saradnji sa Fondom za inovacionu delatnost i Privrednom komorom Srbije organizovali su juče u Beogradu „EIT Awareness Day in Serbia“.

 

Otvarajući događaj, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević podsetio je da povezujući u svom radu poslovanje, obrazovanje i istraživanje, Evropski institut za inovacije i tehnologije stvara dinamična međunarodna partnerstva poznata kao „Zajednice znanja i inovacija“. Krajnji cilj je razvijanje inovativnih proizvoda i usluga, osnivanje novih kompanija, osposobljavanje nove generacije preduzetnika, rekao je ministar i istakao da se misija Insituta podudara sa misijom Vlade Republike Srbije i Ministarstva.

„Sa svojom jedinstvenom ulogom u promovisanju inovacija, obrazovanja i preduzetništva, uspostavljanje saradnje sa Institutom doprineće razvoju inovacionog ekosistema Srbije na način da su znanje i sredstva Evropske unije na raspolaganju domaćim, inovativnim preduzetnicima. Srbija ima inovacioni potencijal i uveren sam da može postati regionalni lider u tom procesu i značajno doprineti razvoju novih inovativnih proizvoda i tehnologija u Evropi”, rekao je Šarčević.

Nađa Keleris

Ostavite odgovor