SUĐENJE: ministar policije protiv novinara NIN-a

DANAS POČINJE BOŽIĆNI POST
28. novembar 2016.
Pilot aviona uradio herojsku stvar!
29. novembar 2016.

SUĐENJE: ministar policije protiv novinara NIN-a

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk i gradski menadžer Goran Vesic

 

Danas je u Višem sudu u Beogradu počelo suđenje: „Ministar policije Nebojša Stefanović protiv NIN-a“.

Ispred zgrade Suda došlo je do incidenta gde su  se sukobile dve grupe građana – jedna u kojoj su pristalice Stefanovića i druge koje su nosile transparent „Protiv terora vlasti“.

Stefanović je tužio NIN i novinara i urednika tog lista Sandru Petrušić i Milana Ćulibrka.

Povod za tužbu je tekst u NIN od 16. juna ove godine pod naslovom „Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale“, a koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Tekst se odnosio na ulogu ministra Stefanovića u rušenju tri objekta u Hercegovačkoj ulici i u njemu se navodi: „Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije.“

Među okupljenim građanima ispred zgrade Suda u Timočkoj ulici bio je i gradski menadžer Goran Vesić. Oni su ministra Stefanovića, koji je i potpredsednik SNS, dočekali ovacijama.

S druge strane grupa građana držala je transparent na kojem piše „Protiv terora vlasti“. Oni su Stefanovića dočekali negodovanjem.

U jednom trenutku došlo je do međusobnog koškanja dve grupe, ali ih je policija u civilu vrlo brzo razdovojila, tako da nije došlo do ozbiljnijih incidenata.

U tom metežu građanima sa transparentima polomljeni su drveni držači, ali su ih oni vrlo brzo zamenili.

Nađa Keleris

 

Ostavite odgovor