Svetlani Bojković konstatovana smrtonosna bakterija, a svi su mislili da je korona!

Svetski dan borbe protv raka
4. februar 2021.
Đorđević: Građani Srbije vrlo dobro znaju ko su samozvani lideri
10. februar 2021.

Svetlani Bojković konstatovana smrtonosna bakterija, a svi su mislili da je korona!

Svetlana Bojković se već tri dana nalazi u bolnici Dr „Dragiša Mišović“ jer je dobila retku, a upornu bakteriju klostridiju, poznatiju kao ubica

Naime, glumici Svetlani Ceci Bojković je nakon silnih analiza i testiranja konstatovana ova bolest, a budući da je neophodno bolničko lečenje, praćenje, i izolacija, smeštena je u jednu od najboljih bolnica u našoj zemlji.

– Ceca je sa svim simptomima ove retke bolesti, koja pre svega napada starije ljude i one koji su imali neku hiruršku intervenciju, ali i one koji su duže od predviđenog koristili antibiotike, smeštena u bolnicu Dr „Dragiša Mišović“, gde se i dalje nalazi – saznaje Avalainfo. Glumica je izolovana od ostalih pacijenata, kako zbog posebne brige i nege, tako i zbog lakog prenošenja.

– Ceca se generalno oseća dobro, ali se i ova, kao i svaka druga bakterija, leči dugo. Uporna je i otporna na mnoge lekove, pa je teško odrediti pravu terapiju. Takođe, budući da je glumica u osmoj deceniji života, vodi se računa o sveukupnoj kliničkoj slici .

Glumica je nedavno imala nesvakidašnji stav o situaciji sa pandemijom koronavirusa i činjenicom da postoje određene mere kojih građani treba da se pridržavaju, a kako saznajemo ona je pored bakterije koju joj leče u bolnici dobila i koronavirus.

– Pustite nas, ljudi, da dišemo! Da dišemo i da živimo, pa kad bude – biće! Pa ja ako treba da umrem, ja ću da umrem. Virus straha koji se seje među ljude, to je nešto zaista nedopustivo! Eto, toliko od mene za danas.

Inače, bakterija klostridija se zove još i bolnička bakterija, jer se najčešće dobija u bolnici. Infektolozi kažu da je u poslednjih deset godina promenila ćud, mutirala i postala patogenija, pa je došlo do većeg obolevanja u celom svetu.

Uzročnik je dijareje, obično posle dugotrajne upotrebe antibiotika. Zbog toga se savetuje da se oni nikada ne uzimaju na svoju ruku i ne piju preventivno, kako ne bi došlo do neke infekcije.

 

Avalainfo.net

Comments are closed.