PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI GRAĐANIMA SRBIJE

SRETENJE GOSPODNJE: Dan kada je narod prvi put video Isusa
15. фебруара 2018.
SVEMOĆNA BILJKA: ORIGANO!
17. фебруара 2018.

PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI GRAĐANIMA SRBIJE

Aleksandar Karađorđević

Povodom jučerašnjeg Dana državnosti, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je građanima Srbije uputio srdačne čestitke i najbolje želje

Sretenje je dan kada obeležavamo prošlost, a pripremamo i slavimo budućnost Srbije. Na ovaj dan, pre 214 godina, počela je izgradnja moderne Srbije, podizanjem Prvog srpskog ustanka na čelu sa mojim pretkom Karađorđem, a pre 183 godine donet je prvi srpski ustav.

Danas je Srbija zemlja u kojoj se svakodnevno unapređuju demokratska načela, u kojoj se zna važnost ljudskih prava i značaj poštovanja svih razlika, bilo da su one verske ili nacionalne. Budimo istrajni na tom putu i nastavimo da gradimo pravnu državu u kojoj građani žive bezbedno i dostojanstveno, državu koja pamti i poštuje svoju prošlost, a u svakom trenutku je usmerena na budućnost i na očuvanje Srbije za našu decu.

Uz sećanje na Sretenje 1804. i sa željom da ovaj dan uvek slavimo kao ujedinjeni građani Srbije i celog sveta, čestitam vam naš veliki praznik. Živela Srbija!“, rekao je prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

Kristina Andrejević

 

Ostavite odgovor