Od sutra đaci opet u školskim klupama

Sahranjena ARETA FRENKLIN
1. септембра 2018.
Jak pljusak pogodio delove Beograda
3. септембра 2018.

Od sutra đaci opet u školskim klupama

Deca Grčke škole

Širom Srbije, od sutra će se svi osnovci i srednjoškolci naći u školskim klupama

 

Učenici u centralnoj Srbiji imaće u narednoj školskoj godini četiri raspusta: jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje jer je izostavljen jesenji raspust.

Kalendarom obrazovno – vaspitnog rada za osnovne škole prvo polugodište se završava 31. januara 2019. godine. Drugo polugodište počeće 18. februara 2019. godine, a završava se u petak, 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Na prvu kratku pauzu – jesenji raspust – učenici će već u novembru i taj raspust trajaće četiri dana od 9. do 12. novembra.

Zimski raspust za učenike u Vojvodini, prema obrazovno – vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2019. godine. Za učenike u ostatku Srbije raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Neradni će biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine.

Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se naslanja i Dan državnosti tako da drugo polugodište početi 18. februara. Za učenike u Vojvodini prolećni raspust počinje od petka, 19. aprila i traje do četvrtka, 2. maja, dok za đake u ostatku Srbije počinje u utorak, 30. aprila i traje do 3. maja.

Za učenike osmog razreda predviđeno je da probni završni ispit polažu 12. i 13. aprila , a završni ispit polagaće u ponedeljak, utorak i sredu 17, 18. i 19. juna.

Avalainfo.net

Ostavite odgovor