Ne smemo zaboraviti žrtve nezakonitog NATO bombardovanja

London u crnom: petoro mrtvih!
23. mart 2017.
DA SE NIKADA NE ZABORAVI NATO AGRESIJA NAD SRBIMA
24. mart 2017.

Ne smemo zaboraviti žrtve nezakonitog NATO bombardovanja

Aleksandar Karađorđević

Ne smemo zaboraviti žrtve nezakonitog NATO bombardovanja

 

                                 Njegovo Kraljevsko Visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar obratio se javnosti povodom 24. marta, godišnjice nezakonitog NATO bombardovanja Srbije i tom prilikom istakao:

“Navršava se već osamnaest godina od strašne i razarajuće agresije nad našom zemljom i našim narodom, najgore od Drugog svetskog rata. Sa velikom tugom se sećamo užasne patnje naših građana tokom bombardovanja 1999. godine, a tuga za onima koji su tragično stradali ne jenjava sa godinama. Ujedinjene nacije nikada nisu odobrile ovaj sramni čin agresije. Ne samo da su naši građani stradali, već je i infrastruktura Srbije uništena.

Žrtve tog sramnog čina, izgubljeni životi ljudi, ugašeni mladi životi i mnogobrojni povređeni ne smeju nikada biti zaboravljeni. Verujem i nadam se da naš narod više nikada neće doživeti ništa slično, a da će Srbija u budućnosti pratiti pravi put jake i stabilne demokratije koja poštuje sve građane bez obzira na njihovo poreklo ili razlike koje postoje među njima”, rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Kristina Andrejević

Ostavite odgovor