GALA VEČERA U LONDONU ZA DEČIJE BOLNICE

NIŠTA NIJE IZGUBLJENO, DOK SE NE IZGUBI!
21. mart 2023.
Premijera „Očevi i oci“ u Narodnom pozorištu u Beogradu
3. april 2023.

GALA VEČERA U LONDONU ZA DEČIJE BOLNICE

KRALJEVSKI PAR NA DOBROTVORNOM DOGAĐAJU „LAJFLAJNA“ U LONDONU ZA DEČIJE BOLNICE

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali su dobrotvornoj gala večeri koju je organizovala humanitarna organizacija „Lajflajn“ Velika Britanija, čiji je pokrovitelj princeza Katarina već 30 godina.

Događaj je održan u petak, 31. marta u hotelu „Kleridžiz“ u Londonu, kako bi se obezbedila pomoć dečijim bolnicama u Srbiji, a nastavljajući dugogodišnju posvećenost pomaganju našoj zemlji.



Humanitarnom događaju prisustvovali su Njena ekselencija Aleksandra Joksimović, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, Njegova ekselencija Edvard Ferguson, novoimenovani ambasador Velike Britanije u Srbiji, g-đa Roksanda Ilinčić, srpska modna kreatorka, zajedno sa drugim uvaženim gostima, prijateljima i dobrotvorima „Lajflajna“. Svi oni, pružili su veliku podršku i pokazali volju i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Lokacija održavanja događaja je veoma simbolična, jer je 17. jula 1945. godine u apartmanu 212 hotela „Kleridžiz“ rođen Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar.

Prestolonaslednik je pozdravio sve prisutne i izrazio zahvalnost što ne zaboravljaju potrebe naroda naše zemlje i podržavaju misiju njegove supruge princeze Katarine i njenu posvećenost da pruži pomoć svima kojima je potrebna, bez obzira na rasu, starost, etničku pripadnost ili veru.

„Divno je biti danas ovde, poželeti dobrodošlicu svima na ovoj dobrotvornoj večeri, kako bismo zajedno pružili preko potrebnu pomoć dečijim bolnicama u Srbiji. Veoma sam zahvalna svim divnim ljudima koji su se nesebično i svim srcem pridružili ovoj akciji prikupljanja sredstava. Saznanje da će ovi udruženi napori doprineti dobrobiti dece, njihovom zdravlju, donosi mnogo radosti i utehe. Pružajući deci obezbeđujemo njihovu budućnost, ali i budućnost svih nas.

Ove godine slavimo 30. godišnjicu Humanitarne organizacije Lajflajn Velika Britanija, osnovane u Londonu 1993. godine, i prava je čast biti ponosni pokrovitelj ove velike organizacije od samog njenog nastanka. Ljubav i posvećenost svih pristalica „Lajflajna“ onima kojima je pomoć potrebna vredni su divljenja i zaslužuju svaku pohvalu. Njihova podrška našoj misiji omogućila je da se dotaknu i promene na bolje mnogi životi u Srbiji i Republici Srpskoj. Njihova posvećenost daje nam snagu da nastavimo našu zajedničku misiju da uvek budemo uz naš narod i da budemo tamo gde je pomoć najpotrebnija. Moramo da naš svet učinimo boljim, jer imamo odgovornost, ne samo za sebe, već i za druge“, izjavila je ovom prilikom princeza Katarina.

Goste su zabavljali gospođa Tamara Rađenović koja je izvela „Por una cabesa“, na bini je nastupio nagrađivani mađioničar Marvin Berglas, dok je Marina Ivanović izvela obrade „Everithing I Wanted“ Bili Ajliš i „Da li nekad sanjaš san” Aleksandre Kovač. Juvelirska kuća „Totan“ je ljubazno donirala dijamant „Princeza“, koji su gosti imali priliku da odaberu između 200 dragog kamenja, a princeza Katarina je pobedniku uručila dijamant sa sertifikatom GIA. Aukciju uživo održao je Feliks Hejl iz Sotebija, a među mnogim specijalnim nagradama, na aukciji su se nadmetali i za priliku za ulogu u TV seriji sa Lazarom Ristovskim.

Veoma smo zahvalni pojedincima i kompanijama koje su svojom velikodušnom podrškom omogućile dobrotvornu večeru: Hotelu „Kleridžiz“, kompaniji Media Powerhouse, aukcijskoj kući Sotheby’s, Roksandi Ilinčić, Vilijamu Rošfortu, Lazaru Ristovskom, Marvinu Berglasu, kompaniji Totan Jewellers, Tamari Rađenović i Marini Ivanović, Britansko-srpskoj privrednoj komori, kao i svim donatorima i članovima Upravnog odbora „Lajflajn Velika Britanija“ i njihovom timu, uz posebnu zahvalnost Robertu Valentajnu, predsedniku Lajflajna Velika Britanija, Patriši Fišer, zamenici predsednika Lajflajna Velika Britanija, Lazaru Vukoviću, direktoru Lajflajna Velika Britanija, Majklu Brinu, povereniku Lajflajna Velika Britanija, i Momčilu Novakoviću, povereniku Lajflajna Velika Britanija, što su još jednom pokazali svoju predanost i posvećenost.

Nađa Andrejević Keleris

Comments are closed.