Đurić opčinio „kengure“

Dobrotvorni ručak u Njujorku za srpsku decu
24. oktobar 2019.
DANAS JE SVETA PETKA
27. oktobar 2019.

Đurić opčinio „kengure“

Srpski fudbaler fenomenalnim partijama na startu australijskog šampionata oduševio navijače Central kousta pošto je postigao dva prelepa gola posle dva odigrana kola Hjundai A lige

Milan Đurić opčinio je Australiju. Srpski fudbaler fenomenalnim partijama na startu australijskog šampionata oduševio navijače Central kousta pošto je postigao dva prelepa gola posle dva odigrana kola Hjundai A lige. Posle gola na startu lige u duelu sa Vanderesom (1:2) u Sidneju, golgeterska serija nastavila se i na domaćem terenu protiv Njukastla (1:1). Pored fenomenalnog gola, Đurić je imao i dve pogođene stative, a još jedan pogodak doneo bi Srbinu čelnu poziciju na listi strelaca, jer trenutno pored njega po dva gola postigla su još trojica igrača.
– Prezadovoljan sam startom karijere u Australiji jer sam početkom avgusta stigao u Cental koust. Dva prelepa gola, pogođene stative, odlične partije i pohvale saigrača, trenera Alena Stajčića, ljudi u klubu, kao i navijača motivišu me da se dokazujem i radim još više. Australijska liga je zanimljiva, kvalitetan je fudbal i ambicije kluba su da se plasiramo među šest najboljih timova – sumira utiske posle dva odigrana kola najbolji igrač Cental koust Marinersa Milan Đurić.
Srbin pored igara na terenu ima još razloga za zadovoljstvo jer je odlično prihvaćen u novoj sredini.
– Svi su ljubazni i na usluzi. Pogotovo je to značilo kada sam došao u klub. Brzo sam se uverio da je Australija uređena zemlja i da je sve odlično organizovano. Cental koust je iz mesta Gosford, a za 25 minuta vožnje autom stižem do Terigala u kome živim. U gradu su lepi uslovi za život i pogotovo što od stana do plaže imam dva minuta peške.
Zasluge za Milanovu rasterećenost i dobre patije svakako idu i na dušu njegovih najmilijih.
– Porodica je svakako veliki faktor što igram na vrhunskom nivou. Supruga Jovana i sin Matija su uz mene i gledaju me na utakmicama i pružaju mi veliku podršku. Pored njih je zato i lakše prošao period privikavanja, a najteže nam je bilo na početku jer je vremenska razlika plus devet sati u odnosu na Srbiju – rekao je Milan Đurić, koji je pre Australije igrao u Makedoniji, BIH, Poljskoj, Hrvatskoj i Azerbejdžanu, dok je Jagodini golom sa penala (1:0) doneo pehar Kupa Srbije 2013. godine protiv Vojvodine iz koje je letos otišao u Central koust.
Ninković legenda u Australiji
Pored Milana Đurića, koji je odlično startovao, najpoznatiji Srbin u Australiji je svakako bivši reprezentivac i fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković. Miloš već četiri godine igra u Sidneju gde je ostavio veliki trag i čak osvojio tri titule. Uz Ninkovića odlične igre u dresu Sidneja ranije je prikazao i Miloš Dimitrijević.
– Ninković mi je pružio podršku i podelio savete sa mnom i na tome sam mu zahvalan. U ligi ima dosta igrača sa našim korenima jer u Australiji živi puno iseljenika sa prostora nekadašnje države. Ipak, igrači sa našim poreklom su 99 posto rođeni u Australiji  – jasan je Đurić.
Željko Tolimir

Ostavite odgovor