AVANTURA POČINJE NA SAJMU TURIZMA

MILOŠ BIKOVIĆ NA KUSTENDORFU: „BITI OTAC JE NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO MI SE DESILO U ŽIVOTU“
27. јануара 2024.
UŽICE PRESTONICA KULTURE SRBIJE ZA 2024. GODINU
22. марта 2024.

AVANTURA POČINJE NA SAJMU TURIZMA

Pod sloganom „AVANTURA POČINjE OVDE!“ na Beogradskom sajmu će biti otvorene dveri za posetioce

45. Međunarodni sajam turizma

 

Od sutra, 22. do 25. februara 2024. godine biće održan 45. Međunarodni sajam turizma i to u halama 1, 1a i 4. Ova najznačajnija turistička manifestacija celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta, ponudiće najrazličitije destinacije odmora.

 

Beogradski Sajam turizma, kao najposećeniji sajam turizma regiona i šire, kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tokom sajamskih dana, reflektuju se potom na čitavu turističku godinu koja po pravilu biva obeležena aktuelnim Sajmom turizma.

Zemlja partner Sajma turizma 2024 je Republika Grčka, a ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje. U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, ubedljivo najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na letovanje, posetioce očekuju izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja. Očekuju se jedinstvena tematska iskustva i proizvodi iz Grčke, obojeni dugom istorijom, gastronomijom, kao prilika za dodatno umrežavanje tokom sajma sa srodnim srpskim turističkim predstavnicima.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4 Beogradskog sajma kroz nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), Turistička organizacija Vojvodine (TOV) kao i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije. U halama 1a i 1 zapažen nastup imaće Garancijski Fond AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Uz pažljivo planirane i kreativne nastupe svi izlagači na Sajmu turizma ojačaće svoj brend i efikasno predstaviti turističku ponudu, što se već godinama pokazuje kao snažan motivator za odluku posetilaca sajma koji su strastveni putnici i turisti, kao i poslovne posetioce i učesnike B2B programa koji kupuju grupne aranžmane.

I ove godine svim učesnicima, turističkim agencijama iz inostranstva i zemlje dostupan je B2B portal namenjen za registraciju kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca pravnih aktivnih lica. Registracija omogućava besplatnu promociju kompanijama i kontakte sa ostalim registrovanim članovima, kao i zakazivanje sastanaka tokom sajma sa izlagačima i potencijalno sklapanje dogovora o budućoj saradnji.

Pod sloganom „Poslužite se“ istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HOREKA-OPREMA, koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim delatnostima koje svaku turističku ponudu dižu na viši nivo – proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opremom za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Svi ovi aspekti zajedno čine ovu veliku manifestaciju na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HOREKA-OPREMA je od četvrtka 22. do subote 24. februara od 10 do 19 časova i u nedelju 25. februara od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga za automobile 200 dinara po satu.

Dobro došli!

 

Nadja Andrejević Keleris

Comments are closed.