Ansambl „Aleksandrov“ oduševio Beograđane!

U srcu Beograda, sinoć otpočeo 27. BELEF!
23. jun 2018.
Vučić: Obratiću se naciji sa rešenjem za Kosovo!
25. jun 2018.

Ansambl „Aleksandrov“ oduševio Beograđane!

Večeras je  na platou ispred Hrama svetog Save održan koncert ansambla „Aleksandrov“, koji je pratio ogroman broj ljudi

 

Beograđane su oduševile pesme o herojstvu, ali i ljubavi i odlične koreografije igrača. Ulaz za sve posetioce bio je besplatan a na repertoaru su bile pesme „Kaćuša“, „Ždralovi“, „Dan Pobede“, „Crne oči“, „Kaljinka“.

Podsećamo da je ansambl Aleksandrov održao svoj prvi nastup 12. oktobra 1928. u Centralnom domu Crvene armije, a već sredinom tridesetih bio je čuven i van granica Rusije. Ove godine ansambl obeležava 90 godina postojanja, a u celom svetu poistovećuju ga sa poznatim imenima kao što su Boljšoj teatar, Ermitaž, Tretjakovska galerija, Almazni fond moskovskog Kremlja.

Hor ansambla Aleksandrov jedan je od najboljih svetskih muških horova, a plesna grupa ansambla sa svojim hitrim i energičnim numerama na sceni sa ponosom održava visinu koreografske umetnosti svojstvenu ansablu Aleksandrov. U njegovom jedinstvenom orkestru uspešno se slivaju ruski narodni instrumenti – domre, balalajke i harmonike sa drvenim i bronzanim duvačkim instrumentima.

Na sceni ispred Hrama Svetog Save nastupalo 50 članova hora, 30 članova orkestra, 4 soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta. Ovo je prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije “Aleksandrov” nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova.

Nađa A. Keleris

Ostavite odgovor