VMA: Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilno
31. avgust 2019.
OLTARI BUGARSKE NA SILAFESTU
3. septembar 2019.

VEČERAS POČINJE SILAFEST

U Velikom Gradištu večeras počinje 11. Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2019.

 

Od večeras Veliko Gradište pokraj Srebrnog jezera je meka najboljih turističkih i ekoloških filmova sveta. U narednih šest dana, Gradištanci i gosti festivala pogledaće 57 odabranih filmskih ostvarenja od kojih će najbolji biti ovenčan nagradom od 500 evra.

Treba li podsećati da je SILAFEST  deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Ova jedinstvena turističko – ekološka manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Naime, od 196 pristiglih filmova selekciona komisijja je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 57 najboljih ostvarenja.

Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i engleski professor Dr Terence Cliford Ammos koji je ujedno i Predsednik žirija.

Kao i prethodnih godina, tokom festivala organizovan je izuzetan prateći program koji će svim gostima iz zemlje i inostranstva omogućiti da se bolje upoznaju sa lepotama ovog dela dela Podunavlja.  Posetiće Ramsku tvrdjavu i Golubački grad, uživati u ribljim specijalitetima spremanim od strane lokalnih ribara i  takmičiti se u ribolovu na plovak, ploviti brodom po Dunavu.

Nađa A. Keleris

Ostavite odgovor