Srbija ispred Hrvatske, Amerikanci su najbolji

Novak nagradu od OI donirao u humanitarne svrhe!
8. avgust 2024.
Rade Šerbedzija otvara 37. Filmski festival u Herceg Novom
14. avgust 2024.

Srbija ispred Hrvatske, Amerikanci su najbolji

PARIS, FRANCE - AUGUST 10: Bronze medalist Bogdan Bogdanovic and Vanja Marinkovic of Team Serbia bite their medals on the podium during the Men's basketball medal ceremony on day fifteen of the Olympic Games Paris 2024 at Bercy Arena on August 10, 2024 in Paris, France. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Srbija je Olimpijske igre u Parizu završila sa pet osvojenih medalja


Srbija je Olimpijske igre u Parizu završila sa pet osvojenih medalja i zauzela 27. mesto na listi osvajača odličja.

Podsetimo, naši sportisti su doneli tri zlata, jedno srebro i jednu bronzu, a po tome smo najbolji kada je reč o zemljama bivše Jugoslavije.
Amerikanci su prvi sa 40 zlata, 44 srebra i 42 bronze, dok drugoplasirani Kinezi imaju takođe 40 zlatnih medalja, ali 27 srebrnih i 24 bronzane.

Treći je Japan sa skorom od 20 zlata, 12 srebra i 13 bronzi, četvrta Australija sa skorom 18-19-16, a peti domaćin Francuska sa skorom 16-26-22.
Bilans Srbije
Olimpijski tim Srbije završio je kao 27. po broju medalja na Olimpijskim igrama sa osvojenih ukupno pet odličja, dok su Amerikanci prvi sa čak 126 medalja, od kojih su 40 zlatne, konačan je bilans Igara u Parizu koje se zvanično zatvaraju u nedelju uveče.

Srbija je osvojila tri zlatne medalje – vaterpolisti, Novak Đoković i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u paru, jedno srebro – Aleksandra Perišić u tekvondou i jednu bronzu koju su osvojili košarkaši.

Od država iz region iza Srbije su na 30. mestu ostale Hrvatska sa po dva zlata i srebra i tri bronze, kao i Slovenija sa dva zlata i srebrom.

Avalainfo.net

Foto: jamie Sguire/Getty Images

Comments are closed.