VIKILIKS OBJAVIO TAJNE DEPEŠE KOJE OTKRIVAJU DA JE VUK RADIO PROTIV SRBIJE! Jeremić uveo Šiptare u UN!

Patrijarh Pavle uskoro dobija Bulevar u BANJALUCI
23. октобра 2017.
„SAMI STE SEBI NANELI ZLO!“ Nobelovka usred Beograda izazvala ŽUČNU RASPRAVU o Srbima, Miloševiću i Putinu
25. октобра 2017.

VIKILIKS OBJAVIO TAJNE DEPEŠE KOJE OTKRIVAJU DA JE VUK RADIO PROTIV SRBIJE! Jeremić uveo Šiptare u UN!

Vuk Jeremić

Bivši šef diplomatije početkom 2008. pristao da Hašim Tači ispred „Kosova“ govori u SB UN. Zauzvrat samo tražio da Tadićevo obraćanje u NJujorku bude javno prenošeno kako bi stekao političke poene pred predsedničke izbore

 

Bivši šef diplomatije i aktuelni lider srpske opozicije Vuk Jeremić uveo je 16. januara 2008. godine Hašima Tačija na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenu Kosovu i Metohiji, što je bio prvi nastup predstavnika Prištine u UN još od ratne 1999.

Ovo otkrivaju tajne diplomatske depeše SAD koje je proteklog vikenda objavio „Vikiliks“.

Dil sa Tadićem

Kako se navodi, Jeremić je to učinio ne bi li svom šefu, tadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, obezbedio medijsku pažnju i pobedu na predsedničkim izborima.

Lični interes

Interes Srbije je za Jeremića i Tadića bio potpuno nepoznata kategorija i zato ne čudi što su posledice Jeremićevog ministrovanja katastrofalne po Srbiju
Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

U strogo poverljivom dopisu od 4. januara 2008. godine navodi se da je Jeremić u razgovoru s tadašnjom predstavnicom SAD u UN Džeki Volkot na sve načine pokušavao da dogovori direktan prenos Tadićevog nastupa na Ist Riveru. Jeremić je bio ubeđen da bi to Tadiću donelo važne poene pred predsedničke izbore na kojima mu je rival bio Tomislav Nikolić. Da bi ostvario svoj cilj, Jeremić je čak pristao na zahtev Amerike da Tači govori u UN!

– Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić poručio je da je Srbija nezadovoljna kako je protekla zatvorena sednica Saveta bezbednosti i zatražio je podršku SAD da sednica zakazana za 16. januar, u kojoj će se debatovati o izveštaju Unmika, bude javna kako bi Tadić mogao da govori. Prema njegovim rečima, takav format sednice sprečio bi Tadićeve protivnike da zasedanje koje pada pred izbore iskoriste protiv njega“, navodi se u izveštaju Volkotove. Ona je dodala da je tadašnjem ministru spoljnih poslova Srbije odgovorila da se format sednice još utvrđuje, ali i upitala ga da li bi Beograd mogao da prihvati da se na SB UN obrate i predstavnici Kosova, kao „deo paketa dogovora“.

– Jeremić je preneo da je Tadićev prvi prioritet da učestvuje na sednici, a drugi da skup bude javan. Poručio je da Tadić ne bi bio oduševljen učešćem predstavnika Kosova, ali da bi mogao da živi s tim ako događaj bude javan. Dodao je da je glavno da se ograniči šteta koju bi Tadić mogao da pretrpi na predstojećim izborima – navodi se u belešci.

JOŠ JEDAN DEBAKL OPOZICIJE! I oni su sinoć izgubili lokalne izbore na KiM!

ZORAN MILIVOJEVIĆ
KARIJERNI DIPLOMATA

Najlošije što su Tadić i Jeremić uradili jeste što su kosovski problem povukli iz UN i prebacili ga na teren EU. To je značajno pokvarilo našu poziciju, a posledice vidimo i danas.
Epilog ovih dogovora je da je Tadić 16. januara 2008. pred SB UN održao „patriotski govor“ koji je prenošen uživo, a da se na sednici prvi put posle 1999. godine obratio i predstavnik samozvanog Kosova Hašim Tači. Samo dve nedelje kasnije, Tadić je pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji, a 17. februara 2008. „Kosovo“ je proglasilo nezavisnost!

Komentarišući ovakav lažni patriotizam ovog žutog dvojca, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Informer da su se Jeremić i Tadić očigledno mnogo više brinuli za sopstvene fotelje nego za Srbiju.

– Jeremić je kao Tadićev ministar inostranih poslova radio samo za sebe. Interes Srbije je za njega bio potpuno nepoznata kategorija i zato ne čudi što su posledice Jeremićevog ministrovanja katastrofalne po Srbiju – ocenjuje Jovanov.

Lažni patriotizam

S njim se slaže i politički analitičar Dejan Vuk Stanković, koji tvrdi da je Jeremićeva diplomatija bila jedna marketinška dimna zavesa.

– Nije tu bilo suštinskih zalaganja za zaštitu državnih interesa. Jeremić i Tadić jedino su odmeravali ličnu političku korist koju mogu postići. NJegova takozvana diplomatija bila je jedna marketinška dimna zavesa koja nije doprinela afirmaciji državnih interesa već njegovoj promociji. Pretpostavljam da tako shvata i svoju političku aktivnost danas. LJudi mogu promeniti političke dresove, ali ćud nikada… – zaključuje Stanković.

Vuk Jeremić nije juče odgovarao na pozive i poruke Informera.

Iskeširao 20.000 evra za skup u Metropolu

Vuk Jeremić održao je preključe osnivačku skupštinu svoje Narodne stranke i to ni manje ni više nego u luksuznom beogradskom hotelu „Metropol“, za šta je iskeširao najmanje 20.000 evra.

Zakup sale u ovom hotelu staje oko 1.500 evra, dok je za prigodni koktel potrebno izdvojiti prosečno još 15 evra po osobi. Kada se na to dodaju i ostali troškovi organizacije ovakvog skupa, dolazi se do cifre od oko 2,5 miliona dinara, odnosno 20.000 evra.

Izvor: Informer.rs/ Avalainfo.net

 

Ostavite odgovor